Šport > Moto športi
5277 ogledov

Rossi: Nisem vedel, če bom lahko ustavil

EPA
Valentino Rossi je bil na dirki za VN Velike Britanije na pragu 90. zmage v elitnem motociklističnem razredu, a se je na koncu moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Dirka v Silverstonu je bila 300. preizkušnja Valentina Rossija v najmočnejšem motociklističnem razredu (500cc/motoGP), ki bi se za 38-letnega veterana skoraj odvila po sanjskem scenariju, če ga v zaključku dirke ne bi izdala nekonkurenčnost Yamahinega motocikla.

Rossi je vodil do 18. od skupno 20. krogov, ko sta ga v kratkem intervalu prehitela tako Andrea Dovizioso (Ducati) kot njegov mošveni kolega Maverick Vinales (Yamaha).

Italijanski veteran, ki je v razredu do 125cc debitiral že daljnega leta 1996, se ni predal in ciljno črto prevozil z dobrimi sedmimi desetinkami zaostanka za zmagovalcem.

Andrea Dovizioso MotoGP Šport Marquez odstopil, Italijan nov vodilni v SP

Po dirki je razveselil svoje navijače, ko je dejal, da bo ostal v motociklističnem svetu, dokler bo sposoben takšnih predstav, kakršni smo bili priča v nedeljo. "Zelo lepo bi bilo, če bi na 300. dirki v motoGP dosegel zmago. Veliko časa sem preživel spredaj in se potegoval za najvišja mesta," je bil zadovoljen Rossi, ki v točkovaju prvenstva izgublja stik z vodilnim Doviziosom.

Pogodba z Yamaho mu poteče ob koncu naslednje sezone, vendar upokojitev ob takšni formi ne pride v poštev. "To je moj cilj in dokler sem tako hiter in se lahko kosam z najboljšimi dirkači, bom vztrajal," je napovedal dirkač Yamahe.

 | Avtor: EPA EPA
Rossi je večji del dirke vodil pred Doviziosom, Marcom Márquezom in Vinalesom, nato pa so se v zadnjih krogih uresničili njegovi strahovi. "Dobro sem začel in celo dirko vozil po najboljših močeh. Zelo sem užival, ker sem bil hiter in sem lahko ostal spredaj. Skrbelo nas je, da bomo v zadnjih krogih trpeli. Pet krogov pred koncem sem mislil, da mi bo uspelo. Na žalostni šlo in prehitela sta me dva dirkača. V zadnjih dveh krogih sem naredil vse, kar sem lahko. Nekajkrat sem priletel v ovinek in nisem vedel, če se bom lahko ustavil," je pojasnil Rossi.

"Vesel sem stopničk. Vsi smo bili zelo skupaj. Čaka nas veliko dela v zadnjih krogih, a naredil smo pomemben korak naprej," je povedal Rossi, ki iz tedna v teden ne ve, kako se bo odzval njegov motocikel. "Včasih ga je nemogoče voziti. Tukaj in v Brnu je bil zelo dober, tudi guma je delovala. Upam, da bomo do konca prvenstva boljši v samem finišu dirke," je sklenil sedemkratni svetovni prvak elitnega razreda.

V skupnem seštevku po novem vodi Dovizioso (183 točk) pred Marquezom (174) in Vinalesom (170). Rossi (157) je četrti, Dani Pedrosa (148) pa peti.

Komentarjev 1
  • wolf.ata 19:35 28.avgust 2017.

    dobro se je peljal,samo gume so pa letos res porazne,prejšnje in te,ki jih imajo sedaj,vrniti BRIDGESTONE,kjer točno veš,kaj ti ponuja guma

Sorodne novice