Šport > Moto športi
360 ogledov

Marquez znova najhitrejši, Rossi slabo

marc marquez EPA
V najelitnejšem razredu je bil v kvalifikacijah znova najhitrejši aktualni svetovni prvak.

Španec Marc Marquez (Honda) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v avstrijskem Spielbergu začel s prvega mesta. V današnjih kvalifikacijah elitnega razreda motoGP sta se za njim uvrstila Ducatijeva dirkača Italijan Andrea Dovizioso in Španec Jorge Lorenzo.

Četrti je bil najboljši Yamahin dirkač Španec Maverick Vinales, v drugo vrsto sta se uvrstila še Italijan Danilo Petrucci (Pramac Ducati) in Francoz Johann Zarco (Tech 3 Yamaha), šele iz tretje vrste pa bo dirko začel italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha); ob njem bosta še Španec Dani Pedrosa in Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda).

Za Marqueza je današnji "pole position" že 42. v najmočnejšem razredu motoGP in tretji zaporedni v sezoni.

V skupnem seštevku SP pred dirko v Avstriji, ki bo 11. postaja sezone, vodi danes najhitrejši Marquez s 154 točkami, Vinales jih ima 140, tretji je Dovizioso s 133. Eno manj ima na četrtem mestu Rossi.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 sta si najboljša položaja privozila Italijan Mattia Pasini in Argentinec Gabriel Rodrigo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice