Šport > Moto športi
95 ogledov

Marquez nadaljuje prevlado v Nemčiji

marc marquez EPA
V kvalifikacijah razreda motoGP pred VN Nemčije je bil najhitrejši aktualni svetovni prvak Marc Marquez.

Španec Marc Marquez (Honda) je zmagovalec kvalifikacij svetovnega motociklističnega prvenstva v nemškem Sacchsenringu. Drugi čas je v najmočnejšem razredu motoGP dosegel Italijan Danilo Petrucci (Ducati Pramac), tretji pa je bil Španec Dani Pedrosa (Honda).

Za Marqueza, ki je na tem dirkališču v vseh kategorijah zmagal že sedemkrat, je ta "pole position" tretji v sezoni, skupno pa že osmi zaporedni na nemškem prizorišču.

Slabše so se odrezali Italijan Valentino Rossi (Yamaha), zmagovalec zadnje preizkušnje prejšnji teden v Assnu, ki je bil le deveti, še mesto slabše izhodišče na nedeljski dirki pa si je privozil vodilni v skupnem seštevku Italijan Andrea Dovizioso (Ducati). Drugi Yamahin dirkač Španec Maverick Vinales je bil 11.

V SP po osmih dirkah, dirkače po nedeljski dirki v Nemčiji čaka enomesečni poletni premor, vodi Doviziso s 115 točkami, Vinales je drugi s 111, Rossi pa tretji s 108. Zmagovalec današnjih kvalifikacij Marquez je na četrtem mestu s 104 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.