Šport > Moto športi
2475 ogledov

Tako hudo jo je skupil Rossi

valentino rossi EPA
Italijanski motociklistični as bo z dirkališč odsoten kar nekaj časa.

Sedemkratni motociklistični svetovni prvak v razredu MotoGP Valentino Rossi, ki se je to sezono uspešno boril za nov naslov svetovnega prvaka, se je huje poškodoval na treningu. V njegovi ekipi Yamaha so potrdili, da si je 38-letni Italijan ob padcu zlomil golenico in končal v bolnišnici, tako da so njegove sanje o novem naslovu končane.

"Valentino Rossi ima dvojni zlom golenice in piščali z izpahom desne noge. Operiran bo čim prej. Več bo znano v petek dopoldan," so sinoči sporočili iz japonske ekipe. Časnik Gazzetta dello Sport je zvečer poročal, da si je "Rossi zlomil nogo in da ga še isti dan čaka operacija".

Valentino Rossi Smola Šport Rossi padel na treningu, sezona izgubljena?

Rossi je bil operiran v bolnišnici v Anconi med drugo in tretjo uro zjutraj. "Operacija je bila uspešna. Ko sem se zjutraj zbudil, sem se že počutil dobro. Rad bi se zahvalil osebju bolnišnice Ospedali Riuniti v Anconi, še posbeje doktorju Pascarelli, ki me je operiral. Zelo mi je žal za incident. Želim se čim prej vrniti na motor, naredil bom vse, da se bo to zgodilo," je po operaciji dejal Rossi.

Legendarni Italijan jo je v preteklosti nekajkrat že grdo skupil ob vožnji motokrosističnega motorja, nazadnje letos maja, ko je utrpel poškodbe prsnega koša in trebušne votline in prebil noč v bolnišnici v Riminiju.

Rossi, ki si je tajko kot leta 2010 zlomil desno nogo, ima sicer devet naslovov svetovnega prvaka v motociklizmu, od tega sedem v kraljevski kategoriji motoGP.

Kakšen borec! Šport Rossi: Nisem vedel, če bom lahko ustavil

To sezono je bil dirkač po 12 dirkah od skupno 18 na četrtem mestu SP.

 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice