Šport > Moto športi
4866 ogledov

Rossi razkril podrobnosti nesreče

YouTube
Valentino Rossi je pojasnil okoliščine nesreče, zaradi katere bo predvidoma izpustil dve dirki prvenstva motoGP.

Osemintridesetletni veteran Valentino Rossi bo zaradi dvojnega zloma golenice in izpaha desne noge počival približno šest tednov, tako da naj bi se v karavano motoGP predvidoma vrnil za dirkaški konec tedna v Motegiju, kjer bo 15. oktobra na sporedu 15. dirka letošnje sezone.

Rossi bo izpustil domačo preizkušnjo v Misanu, za zdaj pa ne izključuje možnosti nastopa v Alcanizu (24. september), čeprav je ta malo verjeten.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Ko sem si zlomil nogo leta 2010, sem se vrnil po 40, 41 dneh. V tem primeru je realno pričakovati, da se bom vrnil v Motegiju. Aragon je veliko prej, kar bi pomenilo, da bi dirkal le tri tedne po nesreči. Težko bo. Vsak dan delam za to," je povedal Rossi in priznal, da so čustvene bolečine hujše od telesnih.

"Noga boli, a počutim se dobro. Psihološko je veliko težje, da sem izgubil možnost za naslov prvaka in priložnost za dirkanje pred navijači na domači dirki v Misanu. Opravičujem se ekipi. Vrnitev je odvisna od noge in bolečin. Trudimo se za čim hitrejši povratek. Tokrat je zlom manj problemtaičen kot pred sedmimi leti. Če ne bom nared za Aragon, se bom vrnil v Motegiju."

Rossi se je poškodoval med treningom na enduro motorju, zato se je moral braniti pred očitki, da se poslužuje napačnih metod treninga. 

"Veliko smo se pogovarjali o tem. Smo motociklisti in najboljši način za trening je, da voziš motocikel. Na žalost je lahko nevarno. Letos sem se tako dvakrat poškodoval, zato bomo morali poiskati drug način," se je branil Italijan, ki so mu v bran stopili tudi nekateri profesionalni kolegi. 

"Na živce mi gre, ko prebiram očitke, zakaj med dirkami vozimo motokros. To je del posla. Seveda radi počivamo in lenarimo na plaži, a če hočeš izboljšati svoje veščine, moraš voziti motor," je dejal Marc Márquez.

In kaj se je pravzaprav zgodilo? "Dirkal sem z motorjem za enduro skupaj s prijatelji in drugimi člani akademije. Gre za progo, na kateri vozim od 18. leta starosti. To sem počel vsaj 200-krat. Bili smo blizu cilja, spuščali smo se z nizko hitrostjo v drugi prestavi, ko sem zadel kamen in izgubil krmilo. Da bi preprečil padec, sem nogo postavil na tla. Ker smo bili pod naklonom, se je pod težo celega motorja noga zlomila. Zgodilo se je 400 metrov pred ciljem," je pojasnil Rossi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice