Šport
87 ogledov

Britanskemu šampionu pomaga zvezdnik razreda motoGP

mark cavendish Epa
Pred kolesarsko dirko po Sloveniji sta moči združila Mark Cavendish in Cal Crutchlow.

Nekdanji svetovni kolesarski prvak v cestni dirki, Britanec Mark Cavendish, se na prihajajočo dirko Po Sloveniji pripravlja tudi s pomočjo britanskega motociklističnega zvezdnika Cala Crutchlowa.

Na družbenem omrežju Instagram je objavil videoposnetek, kako mu dirkač razreda motoGP pomaga z vožnjo z motorjem.

Prejšnji konec tedna je bil Cavendish gost Crutchlowe ekipe na dirki svetovnega prvenstva v Mugellu, britanski motociklist pa se je zdaj "prelevil" v Cavendishovega pomočnika na treningu. V videoposnetku je Crutchlow odet v majico Cavendishove ekipe Dimension Data ter na motorju pomaga rojaku in prijatelju pri treningu.

"Predobro, da bi bila le instagram zgodba ... Mislim, da imam v Calu Crutchlowu najboljšega narekovalca ritma z motorjem na planetu. Če sem pošten, je tudi eden najboljših trening partnerjev. Hvala, prijatelj," je pod videoposnetek zapisal Cavendish.

Too good for just my @instagram stories... I reckon I've got the best motor-pacer on the planet in @calcrutchlow. To be fair, one of the best training partners too. Thanks mate 🙏😚

5,438 Likes, 29 Comments - Mark Cavendish (@markcavendish) on Instagram: "Too good for just my @instagram stories... I reckon I've got the best motor-pacer on the planet in..."

Na jubilejno 25. kolesarsko dirko Po Sloveniji, ki se bo začela v sredo v Lendavi in končala v nedeljo v Murski Soboti, prihaja tudi kolumbijski zvezdnik Rigoberto Uran. Član ekipe EF Education First Drapac p/b Cannondale je na lanski dirki po Franciji osvojil drugo mesto, zaostal je le za Britancem Christopherjem Froomom.

Kot so zapisali in potrdili prireditelji slovenske pentlje na družbenih omrežjih, bo 31-letni Uran bržčas povzročal glavobole kolesarjem, ki merijo na generalno razvrstitev. Po trenutno znani startni listi je Uran zdaj med glavnimi favoriti za skupno zmago skupaj s Primožem Rogličem in Poljakom Rafalom Majko.

Priljubljeni Uran je na lanskem Touru na drugem mestu za Froomom zaostal le 54 sekund. Tako na dirki po Franciji kot Italiji ima etapno zmago, na Giru je bil dvakrat drugi v skupnem seštevku. Na olimpijskih igrah v Londonu je osvojil srebro na cestni dirki.

Med 12 profesionalnimi zmagami ima med drugim prvo mesto na veliki nagradi Quebeca in enodnevni dirki Milano-Torino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice