Šport > Moto športi
3126 ogledov

Po nesreči krivila drug drugega: Nisem bil jaz, ampak ti!

lorenzo crutchlow YouTube
Razmočene steze niso mačji kašelj niti za najboljše dirkače na svetu.

Na prvem prostem treningu elitnega razreda motoGP pred sobotnimi kvalifikacijami za VN Japonske sta trčila Cal Crutchlow (Honda) in trikratni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Ducati). Oba sta jo odnesla brez posledic.

Crutchlow je pri zaviranju v devetem ovinku izgubil nadzor nad motocikliom in padel po tleh, nato pa je njegova Honda pokosila še nič hudega slutečega in (pre)počasnega Lorenza. Dirkača se takoj po nesreči nista strinjala o krivdi.

Crutchlow je kasneje omilil svojo retoriko in Lorenzu ponudil opravičilo, ob tem pa ni pozabil poudariti, da tudi Španec nosi del odgovornosti.

lorenzo crutchlow | Avtor: YouTube YouTube

"Mislim, da se ne bova strinjala o tem, kaj se je zgodilo. Žal mi je zanj. Glavno je, da sva oba v redu. Jaz sem izpadel nepridiprav, ker sem ga zadel, a vozil je tako počasi, da sem moral močno zavirati, če ne bi trčil vanj. Ne strinjava se, vendar sem vesel, da je z njim vse v redu. To ni bil moj namen," je povedal Crutchlow.

Španec je imel drugačen pogled. "Upočasnil sem in pogledal za sabo. Cal je imel tri sekunde zaostanka. Nisem želel hiteti, a vseeno sem poskušal voziti hitro. Kar naenkrat se je pojavil. Povsem je izgubil oblast nad motociklom. Ni vredno takšnega tveganja na prvem treningu. Izmenjala sva si mnenji. Sprva se ni opravičil in je dejal, da je moja krivda. Dve uri kasneje je prišel do mene in se opravičil. Vse v redu, se zgodi," je dejal Lorenzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice