Šport > Moto športi
482 ogledov

Rossi v pričakovanju Yamahinega ukaza

valentino rossi
Valentino Rossi (Yamaha) se je znašel sredi "zanimive situacije".

Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi (Yamaha) od vodstva Yamahe ni dobil navodila, da bi moral na zadnjih štirih dirkah sezone pomagati moštvenemu kolegu Mavericku Vinalesu (Yamaha).

"V tem trenutku ne. Yamaha tega običajno ne počne, a odvisno od prvenstva. Če bo zelo napeto, se tudi to lahko zgodi," je povedal Rossi, ki ima v skupnem seštevku 28 točk manj od tretjeuvrščenega Vinalesa (196). V vodstvu je Marc Máquez (224 točk) pred Andreo Doviziosom (208).

Vodilni trije dirkači v točkovanju elitnega motociklističnega razreda imajo v ekipah močne moštvene kolege. Vinales dirka o Rossiju, Márquez ob Daniju Pedrosi, Dovizioso pa ob Jorgeju Lorenzu.

"To je zanimiva situacija, saj imajo vsa tri moštva hitrega drugega dirkača, ki lahko pomaga v boju za naslov. Bomo videli," je stanje na lestvici komentiral Rossi.

Dirkač Yamahe je spregovoril tudi o zdravstvenem stanju po zlomu noge in nepričakovano hitrem okrevanju. "Noga je precej bolje. Po Aragonu sem malo trpel, potem pa sem imel teden dni počitka. Še vedno čutim bolečino, vendar lahko dirkam. Seveda nisem 100-odstoten, zato sem moral prilagoditi trening. Počutim se dobro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice