Šport > Moto športi
5193 ogledov

Grd padec španskega dirkača v MotoGP

Tito Rabat twitter
Nesreča španskega motociklista.

Esteve 'Tito' Rabat je doživel zelo resen padec na testiranju pred dirko za Veliko nagrado Katalonije. Španski dirkač razreda MotoGP je izgubil kontrolo nad svojim Ducatijem, njegovo nesrečo pa je posnel eden izmed ljubiteljev motociklističnega športa. Rabatov dirkalnik je tudi zagorel.

Rabata so kasneje z rešilnim vozilom odpeljali v bolnišnico v Barcelono. Po zadnjih podatkih, ki jih je posredovala njegova ekipa Reale Avintia Racing, 28-letni dirkač ni utrpel kakšnega zloma, bo pa ostal v bolnišnici, kjer ga čakajo dodatni pregledi zaradi možnosti poškodbe ligamentov. "Nocoj bo ostal v bolnišnici. Jutri ga čaka ultrazvok zaradi leve roke," je moštvo zapisalo na twitterju.

Rabat je leta 2014 prepričljivo osvojil Moto2, leta 2016 pa je presedlal v MotoGP. V letošnji sezoni je zabeležil svoji najboljši uvrstitvi med elito. Na VN Argentine je osvojil sedmo mesto, na ameriškem Grand Prixu pa je bil osmi. Na zadnji dirki v Franciji je odstopil. Skupno je 11. dirkač sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice