Šport > Moto športi
5091 ogledov

Italijan udaril po Pedrosi, oštel tudi trikratnega prvaka

dani pedrosa Reševalni pas/Twitter
Najbolj pereča tema VN Španije je bilo spektakularno trčenje treh dirkačev na dirki razreda motoGP.

Dirko elitnega motociklističnega razreda je zaznamoval trojni odstop Danija Pedrose (Honda), Jorgeja Lorenza (Ducatu) in Andree Doviziosa (Ducati). Slednji je največji del odgovornosti pripisal dirkaču Honde, kritičen je bil tudi do moštvenega kolega. 

Dani Pedrosa, trk MotoGP Šport Drama pri vrhu, trk drugega, tretjega in četrtega

"Največjo napako je storil Dani, ker je bil za nama. V ovinek je zapeljal hitreje kot običajno. S Jorgejem sva bila pred njim, zato midva določava linijo. Dani bi se lahko bolje soočil s situacijo, a se je vrinil po notranji strani. Vozil je hitreje kot katerikoli krog doslej in povzročil nesrečo. Nedvomno je storil napako," je prepričan Dovizioso.

Pedrosa se s kritiko ni strinjal. Pojasnil je, da sta bila Ducatijeva dirkača počasnejša, ker sta v ovinek zapeljala preveč na široko. "Ne, nisem vozil hitreje, saj drugače ne bi mogel zadržati linije. Šel sem po običajni liniji. Ducatija sta bila počasnejša, ker sta bila na zunanji strani," se je branil dirkač Honde.

Italijan je del odgovornosti pripisal tudi trikratnemu prvaku elitnega razreda Lorenzu. "Jorge ni bil pozoren, vseeno mu je bilo za dirkača za njim. Prehitro se je vrnil na linijo, da bi čim hitreje izpeljal ovinek. Zagotovo je šlo za napaki Pedrose in Lorenza," je dodal. 

Valentino Rossi Okoli sveta Šport Izjemen dosežek Valentina Rossija

Vsi trije dirkači so se izognili kazni, kar je bila po mnenju Doviziosa pravilna odločitev. "Nista prekoračila meje, zato kazen ne bi bila najboljša odločitev. Res pa je, da jaz nisem naredil napake, a se domov vračam z nič točkami," je dejal.

Dovizioso je v skupnem seštevku nazadoval s prvega na peto mesto (46 točk). V vodstvu je Marc Marquez (70) pred Johannom Zarcom (58) in Maverickom Vinalesom (50). Andrea Iannone je četrti (47).

Komentarjev 1
  • romy 12:11 07.maj 2018.

    Dovi,ne postani še ti jokica no...imel sem te za moškega..to je dirka,služba in v službi se gara,ne pa...nihče ni kriv,show must go on.. Bravo Marc-prvak

Sorodne novice