Šport > Moto športi
6475 ogledov

Še en dirkač ni sprejel opravičila

jorge lorenzo Epa
Po vzoru Valentina Rossija.

Jorge Lorenzo (Ducati) tako kot Valentino Rossi (Yamaha), ki po incidentu v Argentini ni sprejel opravičila Marca Marqueza (Honda), po dirki elitnega razreda v teksaškem Austinu ni imel posluha za besede Jacka Millerja (Ducati).

Triindvajsetletni Avstralec je z agresivnim manevrom obšel trikratnega svetovnega prvaka v kraljevskem razredu, ki je dirko končal šele na 11. mestu.

"Po dirki sem se mu želel opravičiti, vendar ga to ni zanimalo. Dirkal je po zelo čudni liniji in se zelo zgodaj nagnil v ovinek. Imel sem dve možnosti. Lahko bi šel po zunanji strani, vendar je bil on daleč zunaj. Odločil sem se, da poskusim po notranji," je pojasnil Miller.

marc marquez Žvižgi gledalcev Šport Marquez spet na udaru

"Mislim, da ni bilo kontakta. Vem, da je bilo blizu. Odločil sem se v zadnjem hipu in tega nisem načrtoval. Šel sem se opravičit, vendar opravičila ni sprejel. Po dirki verjetno ni najboljši trenutek za pogovor z drugimi dirkači," je dodal Miller.

Lorenzo je pred dirko pozival k strožjim ukrepom proti dirkačem, ki ogrožajo varnost. "Ni se prav veliko spremenilo, kaj? Vedno isti dirkači. Moja dirka je bila tako slaba, da o tem sploh ni vredno govoriti."

"Miller? Naredil je isto kot zmeraj. Videli bomo, če bo dobil kazen. Počasnejši sem bil. Lahko bi počakal, vendar je raje tvegal moj padec. Žalostno," je izjavil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice