Šport > Moto športi
2963 ogledov

Marqueza bi morali že davno kaznovati, meni Lorenzo

jorge lorenzo
Nekdanji svetovni prvak poziva k spremembam.

V luči trčenja Valentina Rossija in Marca Marqueza je na tiskovni konferenci v Austinu spregovoril tudi trikratni svetovni prvak Jorge Lorenzo. 

valentino rossi "Stojim za vsem!" Šport Rossi brez milosti do Marqueza, ta ga ni želel omeniti

Španec je svoj tretji in zadnji naslov prvaka v elitnem razredu (2015) v veliki meri dolguje prav incidentu med Rossijem in Marquezom, po katerem je Italijan dobil tri kazenske točke in odločilno dirko začel z zadnjega mesta. 

Lorenzo si v nadaljevanju sezone ne želi ponovitve scenarija iz Argentine, krivdo za nastalo situacijo pa pripisuje vodstvu tekmovanja, saj meni, da bi morali uvesti strožje ukrepe proti agresivnim dirkačem, ki s svojimi nepremišljenimi dejanji ogrožajo druge.

"Vedno se mora zgoditi nekaj velikega, da se karkoli spremeni. Po mojem mnenju ne bi smelo biti tako, a življenje ni takšno, kot si želimo. Očitno se bo po dogodkih z Marcom, Aleixom in Valentinom nekaj premaknilo, a po mojem bi se moralo to zgoditi že prej," je povedal dirkač Ducatija.

jorge lorenzo | Avtor: Epa Epa

"Moje mnenje je enako, kot je bilo pred petimi leti. V nevarnem športu je treba zaščititi dirkača. Lahko počneš norosti, če voziš hiter krog oziroma ni nikogar drugega na stezi, povsem nekaj drugega pa je, če ogrožaš zdravje drugega dirkača."

"Vodstvo dirke bi moralo strogo kaznovati takšna dejanja. To je edini način, da bo dirkač prenehal s tem, ker bo vedel, da bo ga bo doletela kazen. Meni se je to zgodilo v razredu do 250 kubičnih centimetrov in takrat sem povsem spremenil svojo strategijo."

"Dirkač ni kriv. Krivo je vodstvo tekmovanja. Če bi izrekli stroge sankcije, se takšna dejanja ne bi ponavljala. Tudi oni lahko naredijo napako, a to ne sme postati nekaj običajnega. Dvignimo naš nivo. Iz Argentine se lahko nekaj naučimo. Morali bi reagirati že prej, ampak v redu, potem pa po Argentini, gremo nivo višje," poziva Lorenzo.

Komentarjev 1
  • Snežinko 09:52 22.april 2018.

    Ja, je že tako, da bo moral ta nadutež nekoga pohabiti ali ubiti, da se bodo resnično spremenile zadeve. Ja, mladec je ultrasposoben. Je pa tudi ultranadut, po sistemu "ruši sve što mi smeta" ali po slovensko: zmagati preko trupel. ...prikaži več Dobesedno. Seveda, take razprtije im imcidenti so voda na mlin organizatorjem, saj se tako na veliko piše o moto gp-ju. Žal, tudi če nekdo umre. Vse za publiciteto.

Sorodne novice