Šport > Moto športi
2606 ogledov

Rossi brez milosti do Marqueza, ta ga ni želel omeniti

valentino rossi Epa
Valentino Rossi še naprej udriha po Marcu Marquezu.

Od famozne dirke za VN Argentine sta minila že skoraj dva tedna, vendar se Valentino Rossi (Yamaha) še vedno ni (in se bržkone tudi ne bo) pomiril po trčenju z aktualnim svetovnim prvakom Marcom Marquezom (Honda).

valentino rossi MotoGP Šport Doktor Valentino spet kritičen do mladcev

Osrednje vprašanje uvodne tiskovne konference pred začetkom dirkaškega konca tedna v Austinu je bilo, ali bo devetkratni svetovni prvak omilil svojo retoriko in morda preklical težke besede na račun Španca, vendar je Rossi že uvodoma razjasnil, da za kaj takšnega ni teorije.

"Še enkrat sem si pogledal dirko. Moje mnenje je povsem enako kot v Argentini. Stojim za vsemi besedami, ki sem jih izrekel," je odločno dejal 39-letnik.

Rossi je po dirki v Južni Ameriki izjavil, da je Marquez uničil ta šport, mnenje pa je še podkrepil z obtožbami, da se svetovni prvak namerno zaganja v konkurente in jih z umazanimi triki želi prisiliti k odstopu. "Lahko se zgodi enkrat, ampak petkrat v enem koncu tedna? In to z različnimi dirkači? Če vprašate mene, je to namerno," je dodal dirkač Yamahe.

valentino rossi Vojna Šport Rossi udaril z vso silo: "Marquez je uničil naš šport!"

Novinarji so napeto dogajanje okoli Rossija in Marqueza primerjali s slovitim incidentom med dirkačema formule 1, Alainom Prostom in Ayrtonom Senno, ki sta si po nesreči vzela čas za pogovor na štiri oči.

Na vprašanje, ali bi pristal na takšen pogovor z Marquezom, je Rossi odvrnil: "Ne vem. Mislim, da še ni čas za to. Morda v prihodnosti."

marc marquez "Kako si drzneš?" Šport Marqueza grobo spodili iz Rossijeve garaže

Pred novinarje je stopil tudi Marquez, ki pa se je v svojih odgovorih izogibal omembi dirkača Yamahe. "Težavna dirka v Argentini. Težki pogoji. Ja, veliko se je zgodilo," je bil diplomatski Španec.

marc marquez | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice