Šport > Moto športi
909 ogledov

Doktor Valentino spet kritičen do mladcev

valentino rossi Epa
Dirkač Yamahe se zaveda, da so se časi spremenili.

Karavana razreda motoGP se bo iz Argentine, kjer je dirko močno zaznamovalo trčenje Valentina Rossija in Marca Marqueza, preselila v teksaški Austin, kjer bo v nedeljo na sporedu tretja preizkušnja sezone za VN Amerik.

Rossi bo poskušal v Teksasu prekiniti zmagoviti niz španskega rivala Marqueza, ki je na dirkališču Circuit of the Americas nanizal kar pet zaporednih zmag (2013-2017). 

valentino rossi | Avtor: Epa Epa
"Pomembno je, da se po težki dirki, kakršna je bila v Argentini, spet vrnemo na stezo. Delati moramo na izboljšavah našega motorja. Vsaka vožnja bo ključnega pomena," je povedal 39-letni veteran, ki ima po dveh dirkah na računu samo 16 točk, kar ga uvršča šele na osmo mesto. 

V skupnem seštevku vodi Cal Crutchlow (38 točk) pred Andreo Doviziosom (35) in Johannom Zarcom (28). Maverick Vinales je četrti (21), aktualni svetovni prvak pa peti (20). Marquez bo glavni favorit za zmago na VN Amerik, kjer je nepremagan od leta 2013.

"Austin je zelo težko dirkališče za nas, zato moramo že na prvem prostem treningu poiskati dobre nastavitve," je o naslednjem izzivu povedal Rossi in dodal: "Samozavesten sem. Vedno sem vesel, kadar se vrnem v Teksas. Proga mi je všeč in vzdušje prav tako. Upam na dobro dirko."

Italijan je v elitnem razredu, takrat še v razredu do 500 kubičnih centimetrov, debitiral daljnega leta 2000. Od takrat je motociklizem doživel številne spremembe, nove generacije dirkačev pa iz leta v leto postajajo vse drznejše.

"V zadnjih letih se je močno povečala agresivnost na dirkah, še posebej s strani mladih dirkačev, ki prihajajo iz razreda moto2. Postalo je nevarneje, a takšna je ta igra. Če ti to ni všeč, lahko ostaneš doma. Vsi dirkači so zelo agresivni, zato moraš biti še neumnejši od njih," meni devetkratni svetovni prvak.
 

Komentarjev 1
  • Avatar care
    care 14:24 19.april 2018.

    Cmera makaronarska :)))

Sorodne novice