Šport > Moto športi
1379 ogledov

Marquez spet na udaru

marc marquez Print Screen Gesta je bila namenjena brazilskim otrokom in ne Valentinu Rossiju.
Svetovni prvak se je na prav poseben način razveselil šeste zaporedne zmage na VN Amerik.

Španski dirkač Marc Marquez si je privozil šesto zaporedno zmago v teksaškem Austinu in se povzel na drugo mesto dirkaške razvrstitve, kjer ima zdaj samo točko zaostanka za vodilnim Andreo Doviziosom.

Aktualni svetovni prvak je bil na ameriškem dirkališču najhitrejši že na sobotnih kvalifikacijah, a so mu komisarji zaradi oviranja Mavericka Vinalesa izrekli tri kazenska mesta, tako da je dirko začel s četrtega startnega položaja.

Marquez je želel na dirki odgovoriti na kritike, ki so se nanj zgrnile po spornem trčenju z Valentinom Rossijem na VN Argentine. Incident je bil v ospredju tudi pred začetkom dirkaškega konca tedna v Teksasu, kjer se je Španec izogibal omembi velikega rivala.

valentino rossi "Stojim za vsem!" Šport Rossi brez milosti do Marqueza, ta ga ni želel omeniti

Odločen je bil, da se na očitke odzove na stezi, kar mu je na koncu tudi uspelo. "Ne morem lagati. Bil sem še posebej motiviran in pod velikim pritiskom," je v luči nedavnih dogodkov priznal Marquez.

"Še nikoli nisem odpeljal takšne dirke, da bi vodil od prvega kroga in pritiskal vse do konca. Ponavadi sem malo počakal in napadel proti koncu dirke. Tokrat sem samo šel. Bil sem dovolj hiter. Dirka je bila zelo dolga. Pet krogov pred koncem sem že razmišljal o večerji, ker je dirkališče tako zahtevno," je razkril 25-letnik.

Marquez je zmago, 36. v kraljevskem razredu, proslavil s posebno gesto, ki je hitro postala predmet špekulacij. Ugibalo se je, ali je šlo za sporočilo kritikom ali provokacijo rivalov, vendar je zmagovalec podrobnosti pojasnil na tiskovni konferenci.

"Z Unicefom sem bil v Braziliji, kjer sem pomagal otrokom. Poskusil sem jih motivirati, saj je ponekod življenje zelo težko. Otrokom, starim od osem do deset let, sem obljubil, da bom v primeru zmage naredil takole (gesta z rokami, op. a.). To jim je veliko pomenilo. Med vožnjo sem se spomnil na to," je razkril štirikratni svetovni prvak v elitnem razredu.

Nekateri gledalci so mu zaradi slavja med podelitvijo namenili nekaj žvižgov. "Žvižgi? Dodatna motivacija," jim se sporočil Španec.

marc marquez | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice