Šport > Moto športi
587 ogledov

Lorenzo drugič zapored prepričljivo najboljši

Jorge Lorenzo epa
Veliko nagrado Katalonije v kraljevskem razredu motoGP je dobil Španec Jorge Lorenzo.

Jorge Lorenzo (Ducati) je prepričljivo slavil na dirki svetovnega prvenstva motociklistov za veliko nagrado Katalonije v kraljevskem razredu motoGP. Na dirkališču Montmelo je bil drugi vodilni v prvenstvu in njegov rojak Marc Marquez (Honda), tretji pa Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

"Dobil sem drugo zaporedno dirko v SP, to je neverjetno, zelo sem vesel, da so se stvari tako hitro obrnile," je dejal Lorenzo. Trikratni svetovni prvak je dirko začel z desetega mesta v skupnem seštevku prvenstva, ter je zabeležil drugo zmago v nizu po slavju na prejšnji dirki v Mugellu.

Dobil sem drugo zaporedno dirko v SP, to je neverjetno, zelo sem vesel, da so se stvari tako hitro obrnile.

Nastop je začel iz prvega štartnega mesta in nato stopnjeval tako, da se je zaradi velikega naskoka lahko že v zadnjem zavoju z nagnjenim motorjem z dvignjeno roko veselil prvega mesta. Svetovni prvak Marquez je zaostal 4,479 sekunde, Rossi pa 6,098.

Lorenzo, štirikratni zmagovalec te dirke, je v skupnem seštevku napredoval na sedmo mesto, Marquez pa je po sedmi dirki sezone povečal skupno vodstvo; ima 115 točk, Rossi na drugem mestu 88, Španec Maverick Vinales (Yamaha) na tretjem pa 77. "Težko je bilo danes ugnati Ducati, toda najpomembneje je, da sem povečal skupno vodstvo v prvenstvu," pa je menil Marquez.

Le 14 od šestindvajsetih dirkačev je prišlo skozi cilj. Med tistimi, ki so morali predčasno zaključiti nastop, je bil tudi svetovni podprvak Andrea Dovizioso (Ducati), ki je padel po desetih krogih in še tretjič na zadnjih štirih dirkah ni prišel do cilja. Španec Esteve Rabat pa je imel težave šest krogov pred koncem, ko je zagorel njegov motor in je plamen skorajda zajel tudi že njegovo opremo, vendar je nato varno predčasno končal ob dirkališču.

Naslednja dirka SP bo prvega julija, ko bo Assen gostil VN Nizozemske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.