Šport > Moto športi
13363 ogledov

Marquez ogorčen: "Prosim da tega nikoli ne počnete!"

marc marquez Epa
Na dirki razreda motoGP v Misanu se je končal niz treh zaporednih zmag aktualnega svetovnega prvaka.

Marc Marquez je pred domačimi navijači velikega rivala Valentina Rossija utrpel prvi poraz po dirki za VN Argentine.

Jorge Lorenzo Moto GP Šport Padec Marqueza, dvojna zmaga Ducatija

Aktualni svetovni prvak in vodilni dirkač prvenstva je šesto preizkušnjo sezone začel s šestega startnega mesta in se po nekaj krogih prebil na drugo, nato pa naredil napako in pristal na tleh. 

Po padcu je pobral svoj motocikel in nadaljeval z dirkanjem, a višje od 16. mesta ni mogel in tako ostal brez točk za prvenstveno lestvico, kjer ima zdaj 23 točk več od najbližjega zasledovalca Rossija.

marc marquez | Avtor: Epa Epa

Marquez je bil v Italiji vseskozi tarča glasnih žvižgov navijačev, ki so izkoristili sleherno priložnost za izkaz glasnega neodobravanja. Španec, čigar padec v uvodnem delu dirke je botroval navdušenju na tribunah, je po dirki obžaloval, da se nekateri njegovega neuspeha razveselijo bolj kot uspeha drugih dirkačev.

Svetovni prvak je nekaj podobnega doživel že lani v Misanu, kjer so tifozi slavili njegov padec na jutranjem ogrevanju. V Mugellu so šli še korak dlje, saj jih od žvižgov ni odvrnila niti huda nesreča Ducatijevega testnega dirkača Michela Pirra, ki je padel pri hitrosti 350 km/h.

"To pove vse," je bil v luči tragične nesreče kritičen Marquez. "Nekaj takšnega sem tudi pričakoval. Žalostno je, da se slavi padec dirkača, saj na stezi vsi zelo veliko tvegamo. Ne vem, koliko ljudi se je veselilo ob moji nesreči, vendar je čudno, da se nesreče veselijo bolj kot zmage drugega dirkača," je dodal.

Tito Rabat Motor zagorel Šport Grd padec španskega dirkača v MotoGP

"V petek smo videli dirkača v pesku. Nismo vedeli, kakšno je njegovo stanje. Nismo vedeli, ali je živ ali mrtev. Lahko si predstavljate, kaj pomeni nesreča pri 300 km/h, a oni so osredotočeni na to, da provocirajo tistega, ki je na zaslonu," se je jezil Marquez.

Na vprašanje, ali bi bil enakega mnenja, če bi se tako vedli njegovi navijači na dirki za VN Katalonije, je odvrnil: "Seveda. Vedno sem si želel, da bi podpirali dirkanje in spoštovali vse dirkače. Če želiš slaviti padec dirkača, potem to počni navznoter. To je motociklizem in na stezi tvegamo svoje življenje. Zavedam se, da tega ne moremo nadzorovati, vendar svoje navijačem prosim, da tega nikoli ne počnejo drugim dirkačem," je sklenil dirkač Honde.


 

Komentarjev 6
  • robert20 23:50 04.junij 2018.

    Perhane u rt se kavsn ..debilček. MM je edini Šampion..ne pa glista od Rossija.

  • zafowula 16:19 04.junij 2018.

    Google mi plača € 7283 do € 8257 na mesec za spletno delo od home.i so v tem mesecu ustvarili € 29624 spletnega dela od doma. Večina posebnih stvari je zelo zanimivo, da je delo samo preveriti nekaj spletnih strani ...prikaži več in nič drugega. Uživajte ves čas in denar svoboden, tudi neverjetna karieraa vv življenju .... Oglejte si več tukaj ........ ❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com

  • perhan63 14:44 04.junij 2018.

    to se zgodi če si pokvarjen ..pa izrivaš sotekmovalce..samota je jeba

Sorodne novice