Šport > Moto športi
13063 ogledov

Rossi in Lorenzo trčila pri 200 km/h

Epa
Nekdanja svetovna prvaka sta poskrbela za dih jemajoči trenutek motociklistične dirke v Assnu.

Valentino Rossi (Yamaha) in Jorge Lorenzo (Ducati) sta imela ogromno sreče, da sta jo po trčenju pri hitrosti 200 km/h odnesla brez hujših posledic.

Posledica incidenta, ki se je zgodil v petem krogu dirke razreda motoGP v nizozemskem Assnu, je bil le polomljen del Lorenzovega motocikla.

Španski dirkač se je v uvodnem delu VN Nizozemske z desetega startnega mesta prebil v vodstvo, kjer je branil prednost pred Marcom Marquezom (Honda). Aktualnega svetovnega prvaka je nato prehitel še Rossi in se pognal za vodilnim Ducatijem.

Dirkača je ločilo le nekaj dolžin motocikla, ko je Lorenzo v petem krogu pregrobo zapeljal čez robnik in moral v izogib nesreči močno upočasniti vožnjo. Rossi tega ni pričakoval in se z veliko hitrostjo zaletel v zadek Špančevega motocikla. Začuda sta oba ostala v pokončnem položaju.

"To je bil grozljiv trenutek. Nisem vedel, kaj se je zgodilo za menoj. Nisem vedel, ali se je nekdo zaletel vame, prav tako nisem bil prepričan, za katerega dirkača gre, ali je to Marquez ali kdo drug. Izkazalo se je, da je bil Valentino. Oba sva ima veliko srečo," je povedal Lorenzo in pojasnil okoliščine svoje napake.

"V ovinek sem šel preveč ostro in se dotaknil bele podlage, nato mi je zablokiralo sprednje kolo. Skoraj sem padel. Da bi preprečil nesrečo, sem zmanjšal hitrost, česar Valentino ni mogel pričakovati. Za nama je bila cela skupina dirkačev. Če bi bi prišlo do padca, bi bilo lahko zelo, zelo nevarno," je dodal dirkač Ducatija.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

"Imela sva srečo. Lorenzo je preveč 'posekal' ovinek in izgubil nadzor na sprednjim delom. Ker sem bil hitrejši, sem trčil vanj. Sreča je bila, da sem ga zadel povsem direktno, tako da sva se izognila padcu," je dodal Rossi.

Zmage, četrte v sezoni, se je veselil Marquez, ki je zaradi pestrega dogajanja na stezi dirko primerjal z razredom moto 3. Aktualni svetovni prvak ima zdaj v skupnem seštevku že 41 točk prednosti pred drugouvrščenim Rossijem, ki je v Assnu končal na petem mestu. Lorenzo, zmagovalec zadnjih dveh preizkušenj, je bil tokrat sedmi.

Komentarjev 2
  • Matilda_Mattner 13:42 02.julij 2018.

    Google zdaj plačuje mesečno spletno delo na domu od $ 26385 do $ 36271. In sem zaslužil prvi mesec v višini 28593 $ in 34602 $ v zadnjem mesecu. Sem redno univerzitetni študent in to delo opravljam le v mojih ...prikaži več delih samo za 14 do 16 ur na teden. Vsakdo lahko dobi to delo zdaj, tako da odprete to spletno mesto v brskalniku in nato sledite navodilom za branje. ●●●● ❥❥❥ ❥❥❥❥ www.WebJob8.Com