Šport > Moto športi
648 ogledov

Marquez najhitrejši, Rossi po padcu ujel pravi ritem

marc marquez Epa
Motociklisti so se pomerili v kvalifikacijah pred osmo dirko sezone.

Španski zvezdnik motociklizma Marc Marquez je postavil najboljši čas današnjih kvalifikacij razreda motoGP pred nedeljsko veliko nagrado Nizozemske v Assnu.  Družbo v prvi vrsti mu bosta delala Britanec Cal Crutchlow in italijanski šampion Valentino Rossi. 

Marquez je bil od Crutchlowa hitrejši za 0,041 sekunde, od Rossija 0,059. Iz druge startne vrste bodo začeli Italijan Andrea Dovizioso ter Španca Alex Rins in Maverick Vinales.

Prve štiri dirkače je ločila manj kot desetinka sekunde, prvih 11 samo pol sekunde. "Težko je bilo. Imel sem dober ritem, čeprav na tem dirkališču nisem najmočnejši. Jutri začenjam s prvega mesta," je dejal vodilni dirkač prvenstva.

"Lepo bo začeti iz prve vrste," je dejal Crutchlow, ki v točkovanju zaseda šesto mesto. Priznal je, da mu je v zadnjem delu steze primanjkovalo hitrosti, a v isti sapi pohvalil delo Hondine garaže.

Zadovoljen je bil tudi Rossi. "Zelo sem vesel. Še posebej zato, ker sem na prostem treningu zletel s steze, a mi je uspelo poiskati prave nastavitve in doseči odličen čas," je povedal italijanski veteran.

Marquez je na sedmih od 19 dirk svetovnega prvenstva zbral 115 točk. Na drugem mestu je Rossi z 88, na tretjem pa Vinales s 77.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice