Šport > Moto športi
15130 ogledov

Nove hude obtožbe na račun Marqueza: "Uničil mi je dirko in nogo"

Jorge Lorenzo
1/11
Znova vroča kri med dirkači v razredu MotoGP.

Marc Marquez je z zmago na dirki za Veliko nagrado Aragonije še utrdil svoje vodstvo v skupnem seštevku najmočnejšega motoklicističnega razreda. A kot že nekajkrat prej, se mora Španec znova soočati z besom tekmecev v MotoGP. Tokrat je bil nanj jezen njegov rojak Jorge Lorenzo, ki je sicer dirko končal že v prvem ovinku, ko je spektakularno poletel s sedeža svojega motorja, kasneje pa so ga zaradi težav z nogo na nosilih odnesli v zdravstveni center na dirkališču. Trikratni svetovni prvak je za grd padec in posledično odstop obtožil prav Marqueza.

"V Misanu je bil padec popolnoma moja krivda, tu pa je Marc uničil mojo dirko, mojo nogo in vsako možnost, da dobim preizkušnjo, verjetno pa tudi moj nastop na VN Tajske," je po dirki dejal dirkač Ducatija.

"Povzročil je moj padec in to dobro ve," je še dodal Lorenzo. Ta je na dirki v Aragoniji startal s prvega mesta, v prvem zavoju pa sta se z njim za prvi položaj borila Marquez in Andrea Dovizioso. Sledil je grd padec.

"Od daleč izgleda, da sem prehitro prišel v ovinek, se preveč nagnil in zapeljal na umazani del steze, nato pa padel. Sam sem vse skupaj občutil drugače. Moja linija je bila normalna, takšna kot zadnjih sedem let, nato pa sem videl Marca, kako se zelo agresivno premika na notranjo linijo. Ovinka kasneje ni niti zvozil, videli ste, da je zapeljal na zeleni del asfalta (zunaj steze; op. p.). Ko je opazil, da sem tam, mi ni pustil prostora za zavoj, zato je bila moja edina možnost, da zapeljem na umazani del proge. Ker sva bila tako zelo na zunanji strani ovinka, ostali dirkači pa so prihajali, sem moral do konca odpreti plin, če nisem želel izgubiti pet, šest mest," je pojasneval Lorenzo.

MotoGP Šport Trikratni svetovni prvak poletel v zrak že v prvem ovinku, na nosilih s steze

Ta je priznal, da je še bolj besen, ker na posnetkih izgleda, da gre za njegovo napako: "Ni bilo tako in tega se zaveda. Blokiral me je, tako je bilo že na nekaterih prejšnjih dirkah. Preostalo mi je le, da zapeljem s steze, ali pa padem. Ni želel, da zapeljem v ovinek in ni mu bilo mar, kaj se bo zgodilo z mano."

Jorge Lorenzo | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nisem videl njegovega padca in nisem videl obvestila, ki je govorilo 'Lorenzo out'. V prvi ovinek sem prišel hitro, nekoliko me je zanašalo, zato sem končal na zunanjem delu proge. Bilo je podobno, ko sva se med dirko dotaknila z Doviziosom in sem jaz končal na zelenem. To je nevarnost na tej stezi. Če zapelješ na umazani del, se hitro konča s padcem. To je dirkaški incident," je na vse skupaj odvrnil Marquez in Lorenzu še med vrsticami namenil nasvet: "Ko v vsem adrenalinu ob startu zapelješ na umazani del steze, moraš ostati miren in ne smeš prehitro in do konca pritisniti na plin." 

Komentarjev 7
  • bernarda59 06:49 26.september 2018.

    ja pa jade vse je Marquz kriv Lorenzo itak vsakega krivi ce mu kaj ne gre

  • Bella_Torrens 17:27 25.september 2018.

    Google zdaj vsakih štiri dni plača 4368 EUR do 5285 EUR za delo na spletu od doma. Sem se pridružil tej službi pred 3 meseci in zaslužil 36297 € v prvem mesecu tega posla. To delo je res neverjetno in ...prikaži več mi daje veliko mojih prihodkov vsak dan. Vsakdo lahko to opravi in zasluži več d0h0dka na spletu od doma, kot sem jaz. Sledite tej strani ....... ➥➥➥ ➥➥ ➥➥➥ www.WebJob98.Com

  • anja70 10:11 25.september 2018.

    Marquez ima talent ampak bi pa lahko bolj imel spoštovanja do ostalih tekmovalcev.