Dirkač Red Bulla ostal brez sedeža

Foto: Epa
Foto: Epa
Avstrijska ekipa je zaradi rasističnega incidenta odslovila mladega estonskega dirkača Jurija Vipsa.
Oglej si celoten članek

Red Bull je prekinil pogodbo s članom njihovega dirkaškega programa, 21-letnim Jurijem Vipsom, potem ko si je ta med perdvajanje igre v živo na gamerski platformi Twitch privoščil rasistični izpad.

Mladi Estonec, ki trenutno tekmuje v dirkaškem razredu F2, je med prenosom izrekel "fu*k that ni**ger", kar ga je stalo sedeža pri trenutno najmočnejši dirkaški ekipi v formuli 1.

"Po preiskavi incidenta, v katerega je bil vpleten naš dirkač, smo pri Red Bullu končali sodelovanje s testnim oziroma rezervnim voznikom Jurijem Vipsom," so sporočili iz Red Bulla.

Vips je bil član Red Bullove mladinske ekipe od leta 2018. V aktualni sezoni formule 1 je dobil priložnost na prvem prostem treningu pred VN  Španijo, konec lanskega leta pa se je udeležil tudi dveh testiranj v Abu Dabiju.

Mladenič se je za neprimeren izpad že opravičil.

"Rad bi se iz srca opravičil za žaljive besede, ki sem jih izrekel med stremanjem videoigre v živo. Izbira besed je bila popolnoma nesprejemljiva in ne odraža mojih vrednot ter načel. Globoko obžalujem svoja dejanja, to ni zgled, ki bi ga želel posredovati."

Jurij Vips

Foto: Print Screen

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.