Šport > Moto športi
4586 ogledov

Dirkač Red Bulla ostal brez sedeža

Šport: Dirkač Red Bulla ostal brez sedeža Epa
Avstrijska ekipa je zaradi rasističnega incidenta odslovila mladega estonskega dirkača Jurija Vipsa.

Red Bull je prekinil pogodbo s članom njihovega dirkaškega programa, 21-letnim Jurijem Vipsom, potem ko si je ta med perdvajanje igre v živo na gamerski platformi Twitch privoščil rasistični izpad.

Mladi Estonec, ki trenutno tekmuje v dirkaškem razredu F2, je med prenosom izrekel "fu*k that ni**ger", kar ga je stalo sedeža pri trenutno najmočnejši dirkaški ekipi v formuli 1.

"Po preiskavi incidenta, v katerega je bil vpleten naš dirkač, smo pri Red Bullu končali sodelovanje s testnim oziroma rezervnim voznikom Jurijem Vipsom," so sporočili iz Red Bulla.

Vips je bil član Red Bullove mladinske ekipe od leta 2018. V aktualni sezoni formule 1 je dobil priložnost na prvem prostem treningu pred VN  Španijo, konec lanskega leta pa se je udeležil tudi dveh testiranj v Abu Dabiju.

Mladenič se je za neprimeren izpad že opravičil.

"Rad bi se iz srca opravičil za žaljive besede, ki sem jih izrekel med stremanjem videoigre v živo. Izbira besed je bila popolnoma nesprejemljiva in ne odraža mojih vrednot ter načel. Globoko obžalujem svoja dejanja, to ni zgled, ki bi ga želel posredovati."

Jurij Vips

 | Avtor: Print Screen Print Screen

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.