Šokantni prizori, zahteva se doživljenjska prepoved

Foto: Print Screen corberi Foto: Print Screen corberi Foto: Print Screen corberi Foto: Print Screen corberi
V dirkaških krogih se krepijo pozivi k doživljenjski prepovedi za mladega italijanskega dirkača, ki si je v navalu besa privoščil neverjeten izpad.
Oglej si celoten članek

Nekdanji svetovni prvak Jenson Button in šef McLarna Zak Brown sta pozvala k doživljenjski prepovedi za 23-letnega Luco Corberija zaradi ogrožanja življenja in fizičnega napada na drugega dirkača, v katerem je sodeloval tudi Corberijev oče, sicer lastnik dirkališča, kjer je bila na sporedu dirka svetovnega prvenstva v kartingu pod okriljem Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).

Corberi je na dirki odstopil zaradi stika s Paolom Ippolitom, a je namesto, da bi odšel v garažo, v roke prijel odlomljen odbijač in počakal ob stezi z namenom, da bi ga vrgel v Ippolita. V nameri s potencialno smrtonostnimi posledicami na srečo ni bil uspešen.

Foto: Print Screen corberi A Corberi se pri tem ni ustavil. Po koncu dirke je v padoku fizično napadel nič hudega slutečega Ippolita. Ko so dirkača spravili narazen, je na prizorišče pritekel Corberijev oče in se silovito zaletel v Ippolita, ki ga je odbilo v zaščitno ogrado.

Button pozval h kazni

Karting načeloma velja za odskočno desko v dirkaški svet, vendar je težko verjeti, da bo imel Corberi še prihodnost v tem športu.

"Luca Corberi si je pravkar uničil vse možnosti za dirkaško kariero s svojim ogabnim vedenjem na svetovnem prvenstvu,"  je zapisal Button in dodal: "Njegov oče je lastnik dirkališča in ga lahko vidite, kako je fanta zabil v steno. Prosim za doživljensko prepoved za oba idiota," je dodal nekdanji svetovni prvak.

Njegovemu mnenju se je pridružil tudi šef McLarna Zak Brown. "Popolnoma se strinjam s Jensonom," je zapisal.

Oglasil se je tudi nekdanji F1 dirkač Gideo van der Garde. "To je lep primer, kako se kot dirkač ne smeš vesti. Nesprejemljivo. Zasluži si dolgo prepoved."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:51 6. Oktober 2020.

    En navaden razvajen smrkavec, ki bi ga nalomu, da se bi kar kadilo!!!

  • 07:17 6. Oktober 2020.

    Navaden psihič, nevaren za celo svojo okolico.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.