Šport > Moto športi
52481 ogledov

Šokantni prizori, zahteva se doživljenjska prepoved

corberi
1/4
Print Screen
V dirkaških krogih se krepijo pozivi k doživljenjski prepovedi za mladega italijanskega dirkača, ki si je v navalu besa privoščil neverjeten izpad.

Nekdanji svetovni prvak Jenson Button in šef McLarna Zak Brown sta pozvala k doživljenjski prepovedi za 23-letnega Luco Corberija zaradi ogrožanja življenja in fizičnega napada na drugega dirkača, v katerem je sodeloval tudi Corberijev oče, sicer lastnik dirkališča, kjer je bila na sporedu dirka svetovnega prvenstva v kartingu pod okriljem Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).

Corberi je na dirki odstopil zaradi stika s Paolom Ippolitom, a je namesto, da bi odšel v garažo, v roke prijel odlomljen odbijač in počakal ob stezi z namenom, da bi ga vrgel v Ippolita. V nameri s potencialno smrtonostnimi posledicami na srečo ni bil uspešen.

corberi | Avtor: Print Screen Print Screen
A Corberi se pri tem ni ustavil. Po koncu dirke je v padoku fizično napadel nič hudega slutečega Ippolita. Ko so dirkača spravili narazen, je na prizorišče pritekel Corberijev oče in se silovito zaletel v Ippolita, ki ga je odbilo v zaščitno ogrado.

Button pozval h kazni

Karting načeloma velja za odskočno desko v dirkaški svet, vendar je težko verjeti, da bo imel Corberi še prihodnost v tem športu.

"Luca Corberi si je pravkar uničil vse možnosti za dirkaško kariero s svojim ogabnim vedenjem na svetovnem prvenstvu,"  je zapisal Button in dodal: "Njegov oče je lastnik dirkališča in ga lahko vidite, kako je fanta zabil v steno. Prosim za doživljensko prepoved za oba idiota," je dodal nekdanji svetovni prvak.

Njegovemu mnenju se je pridružil tudi šef McLarna Zak Brown. "Popolnoma se strinjam s Jensonom," je zapisal.

Oglasil se je tudi nekdanji F1 dirkač Gideo van der Garde. "To je lep primer, kako se kot dirkač ne smeš vesti. Nesprejemljivo. Zasluži si dolgo prepoved."

Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 12:51 06.oktober 2020.

    En navaden razvajen smrkavec, ki bi ga nalomu, da se bi kar kadilo!!!

  • anton55 07:17 06.oktober 2020.

    Navaden psihič, nevaren za celo svojo okolico.

Sorodne novice