Šport > Moto športi
2770 ogledov

Milimetri od katastrofe! LeClerc za las zgrešil raztreščenega Vettla

Lewis Hamilton Profimedia
Hamilton se bo podal v lov na Schumacherjev rekord s prvega mesta.

Britanec Lewis Hamilton, vodilni v seštevku sezone svetovnega prvenstva formule 1, bo nedeljsko dirko v ruskem Sočiju začel s prvega startnega mesta. Hamilton, za zdaj pri 90 zmagah v formuli 1, bo v Rusiji lovil izenačenje rekorda Michaela Schumacherja po številu zmag v SP (91). Za Hamiltona je zmaga v današnjih kvalifikacijah že 96. "pole position" v karieri.

Lewis Hamilton | Avtor: Profimedia Profimedia

Iz prve vrste bo dirko začel še Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), iz druge pa drugi Mercedesov dirkač Finec Valtteri Bottas in Mehičan Sergio Perez (Racing Point). Peti in šesti čas sta dosegla Avstralec Daniel Ricciardo (Renault) in Španec Carlos Sainz (McLaren).

Kvalifikacije je zaznamovala tudi nesreče Ferrarijevega dirkača Nemca Sebastiana Vettla, ki je v drugem delu zletel s steze in se zaletel v zaščitni zid, a je ostal nepoškodovan, kvalifikacije pa so morali prekiniti, nanj pa bi skorajda naletel še njegov moštveni kolega, ki je bil sredi hitrega kroga.. Ferrarijeva dirkača tudi sicer nista blestela; Monačan Charles Leclerc je končal na 11. mestu, Vettlu je ostal 15. dosežek.

Pred deseto dirko sezone v skupnem seštevku SP prepričljivo vodi Hamilton s 190 točkami, Bottas je drugi s 135, Verstappen pa tretji s 110.

Dirka v Sočiju se bo v nedeljo začela ob 13.10 po srednjeevropskem času.

Komentarjev 1
  • posos47971 20:50 26.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim........ quality9.best

Sorodne novice