Šport
5616 ogledov

Pri Schumacherju brez sprememb

Schumacher VN Bahrajna Bahrajn Mercedes Manama tretji prosti trening ušesa uho EPA
Prvi mož Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) je trenutno edini legitimen vir informacij o stanju Michaela Schumacherja.

Jean Todt, nekdanji šef Ferrarija, s katerim je Michael Schumacher od leta 2000 do 2004 nanizal pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka, je eden redkih izbrancev, ki imajo dostop do legendarnega nemškega dirkača. 

Schumacher se je poškodoval decembra 2013, odtlej pa so bile informacije o njegovem stanju izredno skope, saj družina skrbno varuje njegovo zasebnost, kar je v skladu z dirkačevo preteklostjo, saj tudi na vrhuncu slave ni razkrival podrobnosti iz svojega družinskega življenja.

jean todt | Avtor: Epa Epa
Todt (74), od leta 2009 predsednik Mednarodne avomobilistične zveze (Fia), je trenutno edini legitimen vir informacij o Schumacherju, a tudi on iz spoštovanja do prijatelja in njegove družine ne pove prav veliko.

"Michaela sem videl prejšnji teden. Še vedno se bori," je na predvečer Ferrarijeve 1000. dirke v formuli ena povedal "mali Francoz". "Moj bog, vsi vemo, da je imel grozno nesrečo, ki mu je povzročila ogromno težav. Ob sebi ima izjemno ženo, otroka, medicinsko osebje. Tako njemu kot družini lahko samo zaželimo veliko sreče. Ničesar ne morem narediti, kot da ostanem v bližini, dokler ne bom mogel res pomagati. Takrat bom to tudi storil," je dodal 74-letnik.

schumacher hamilton | Avtor: Epa Epa
Schumacher (91) je še vedno rekorder po številu zmag na dirkah za veliko nagrado, Lewis Hamilton (89) pa bi lahko že v nedeljo svoj zaostanek znižal na samo eno zmago. Britanec je prav tako dobro na poti k sedmemu naslovu svetovnega prvaka, kolikor jih je v karieri zbral rekorder Schumi.

"Hamilton bo podrl vse rekorde, ker je izredno nadarjen dirkač. Je motiviran in vozi za najboljšo ekipo. Ima najboljši dirkalnik, najboljši motor, vse potrebne sestavine. Mislili smo, da bo Michaelove rekorde težko preseči, a dolgoletna stabilnost predpisov mu je to omogočila. Enega od njiju poznam zelo dobro, drugega samo površinsko. Zelo sta si različna, a imata skupne lastnosti, kot so strast do dirkanja, profesionalnost, fizična pripravljenost in talent, kar ju dela tako posebna," je še povedal Francoz.

Todt je Schumacherja že večkrat obiskal na domu v razkošni vili ob Ženevskem jezeru. Razkril je, da sta si skupaj ogledala tudi dirko formule 1, a dodal, da je njuna komunikacija otežena.

O stanju in izgledu Schumacherja ni znanega veliko, saj se v javnosti ni pojavil vse od leta 2013, ko se je hudo ponesrečil med smučanjem v francoskih Alpah. Nedavno je priznani nevrokirug dr. Nicola Acciarri dejal, da Schumacher ni več takšen, kot se ga spominjamo, saj zaradi dolgotrajne intenzivne nege pride do organskih, mišičnih in skletenih sprememb.

Kljub temu še vedno obstaja upanje, da bi se Schumacher nekoč spet pokazal navijačem, na kar je z optimističnim zapisom pred časom namignila njegova žena Corinna, še korak dlje pa je šel predsednik navijaškega kluba Reiner Ferling, ki je dejal, da bomo 51-letneca Nemca kmalu spet videli v javnosti.

corinna schumacher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • cowixe6057 15:46 12.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com