Šport > Moto športi
468 ogledov

Vettel bo še dirkal, a ne več v Ferrariju

sebastian vettel Epa
Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel ostaja v formuli 1.

Po letošnji sezoni, ko se Sebastianu Vettlu izteče pogodba s Ferrarijem, bo Nemec kariero nadaljeval v britanski ekipi Aston Martin, nasledniku Racing Pointa. Novico so danes potrdili v Racing Pointu in tako končali ugibanja o Vettlovi nadaljnji usodi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vettel bo v ekipi zamenjal Mehičana Sergia Pereza. "Zame je to nova dogodivščina z res legendarnim proizvajalcem odličnih avtomobilov," pa je ob tem tpred VN Toskane dejal zmagovalec 53 dirk v formuli 1. To je storil nekaj dni pred nedeljsko dirko, ko bo Ferrari praznoval jubilejni 1000. nastop v kraljevskem avtomobilističnem tekmovanju.

Charles Leclerc V ogrado Šport Grda nesreča Leclerca Pierre Gasly VN Italije Šport Hamilton dobil kazen, prva zmaga za Francoze po letu 1996

Ugibanja o Vettlovi usodi so se v zadnjem času stopnjevala. Poznavalci so ga že povezovali z Aston Martinom, posebej po tem, ko je Perez sporočil, da po sedmih letih zapušča ekipo. Pri Ferrariju so sicer že maja napovedali, da bo Vettla v ekipi zamenjal Carlos Sainz mlajši. Takrat so se pojavili tudi namigi o Vettlovem koncu kariere, saj v drugih velikih moštvih prostora zanj ni bilo.

Britanci pa si želijo z ekipo prodreti v sam vrh in pri tem računajo na Vettlove izkušnje. Teh ni malo. Preden je začel z dirkami na najvišji ravni, je bil Nemec rezervni voznik moštva BMW-Sauber in leta 2007 je dobil prvo priložnost na dirki. Leto kasneje pa je presenetil konkurenco z dirkalnikom moštva Torro Rosso na deževni dirki v Monzi in premagal izkušene tekmece z boljšimi bolidi. Takrat je postal najmlajši zmagovalec dirke formule 1 v zgodovini, leta 2010 pri Red Bullu pa najmlajši svetovni prvak. Uspeh je nato še trikrat ponovil, pri Ferrariju, kamor je prestopil leta 2015, pa mu to ni uspelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.