Šport > Moto športi
396 ogledov

Ob teh prizorih gre tifozom na jok

vettel leclerc Epa
Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je za uvod pred sobotnimi kvalifikacijami v meki italijanskega motošporta dosegal katastrofalen rezultat.

Dirkača Mercedesa Finec Valtteri Bottas (1:20,703) in Britanec Lewis Hamilton (+ 0,245 sekunde) sta bila najhitrejša na uvodnem prostem treningu v Monzi pred nedeljsko dirko za VN Italije. Na dirkališču Autodromo Nazionale di Monza je izstopalo tudi predzadnje mesto Ferrarijevega dirkača Nemca Sebastiana Vettla.

Antonio Giovinazzi George Russell VN Belgije Video Šport Spektakularna nesreča v Spaju, lahko bi se končalo precej slabše

Pri Ferrariju, kjer bodo čez teden dni na dirki v Mugellu praznovali že 1000. nastop na dirkah kraljevskega razreda, očitno ne poteka vse po načrtih. Slabo se je odrezal tudi drugi voznik Charles Leclerc, ki je dosegel le 11. čas.

A prvi trening običajno še ne razkrije vseh kart. Ekipe običajno še testirajo pnevmatike, aerodinamiko in preizkušajo nove dele, da dosežejo čim boljše ravnotežje vozila. Res pa je tudi, da v italijanski ekipi z Nemcem niso zadovoljni in se bo po sezoni končalo partnerstvo.

Velja omeniti še Maxa Verstappna, drugouvrščenega v skupnem seštevku SP za Hamiltonom, ki je na prvem treningu razbil svoj bolid. Tretje in četrto mesto na treningu sta dosegla Red Bullov Tajec Alexander Albon in Rus Danil Kvjat iz ekipe Alpha Taur.

ferrari vettel Blamaža Šport Mercedes vtrl sol na rano Ferrarija: "Slabo za F1"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.