Šport > Moto športi
692 ogledov

Legenda razmišlja o upokojitvi

Kimi Räikkönen Profimedia
Kimi Räikkönen je spregovoril o prihodnosti.

Finski dirkač formule 1 Kimi Räikkönen vse glasneje razmišlja o upokojitvi. Pred letošnjo veliko nagrado Belgije v Spa Francorchampsu je novinarjem priznal, da še ne ve, ali bo dirkal tudi v naslednji sezoni, poroča AFP.

"Družina je zame najpomembnejša. Otroci so vedno večji in me vedno bolj potrebujejo. Letos sem sicer veliko z njimi, a letošnja sezona je posebna. Vse bolj dvomim, da si še želim dirkati," je dejal 40-letni Finec, po številu odpeljanih krogov in kilometrov najizkušenejši voznik v karavani formule 1.

Kimi Räikkönen | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2007 je bil s Ferrarijem svetovni prvak, zdaj pa že drugo leto vozi za Alfo Romeo. Ne posebej uspešno, zato so ga novinarji vprašali, ali razmišlja v odhodu v bolj konkurenčno ekipo: "Resnično o tem nisem razmišljal. Najprej se moram sploh odločiti, ali bom še dirkal. Vsekakor pa bi se želel boriti za točke, a tega ti nihče ne more garantirati. Pomembna je širša slika."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice