Šport > Moto športi
190 ogledov

Hamilton tokrat poražen

Valtteri Bottas Profimedia
Finec po podpisu nove pogodbe z Mercedesom tokrat najhitrejši.

Finec Valtteri Bottas (Mercedes) je bil najhitrejši v kvalifikacijah velike nagrade 70 let formule 1 v Silverstonu. Tako bo nedeljsko dirko začel s prvega startnega mesta, trinajstič v karieri, z drugega pa njegov moštveni kolega Britanec Lewis Hamilton, ki je zaostal 0,063 sekunde.

Tretji je bil presenetljivo Nemec Nico Hülkenberg (Racing Point) z 0,928 sekunde zaostanka. Hülkenberg nadomešča Sergia Pereza, ki je bil pozitiven na novi koronavirus.

Hamilton, branilec naslova svetovnega prvaka, je 2. avgusta dobil še tretjo od uvodnih štirih dirk sezone svetovnega prvenstva formule 1. V Silverstonu je pred tednom dni sicer slavil po veliki drami v zadnjem krogu, ko mu je razneslo sprednjo pnevmatiko. Ciljno črto je prečkal pet sekund pred Maxom Verstappnom. Ta je bil v tokratnih kvalifikacijah četrti pred nekdanjim moštvenim kolegom Danielom Ricciardom in Lancom Strollom.

Z dirko v Silverstonu se je pred sedmimi desetletji tudi začela serija dirk SP tega športa. Jubilej v letu pandemije novega koronavirusa, ta je povsem spremenil tudi koledar tekmovanj v tem avtomobilskem športu, obeležujejo prav z drugo dirko v nizu na slovitem britanskem dirkališču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice