Šport > Moto športi
2094 ogledov

Dirkači že podpisali kapitulacijo

formula 1 Epa
Dirkači formule 1 menijo, da je bitka za naslov že odločena.

Po samo štirih dirkah nove sezone formule 1 med dirkači prevladuje konsenz, da bo Lewis Hamilton neizbežno osvojil svoj sedmi naslov svetovnega prvaka, s katerim se bo na večni lestvici izenačil z rekorderjem Michaelom Schumacherjem.

 | Avtor: Epa Epa
Britanec je dobil zadnje tri zaporedne dirke, zmage pred domačimi gledalci v Silverstonu pa mu ni mogla preprečiti niti predrta pnevmatika. Po 11. mestu moštvenega kolega Valterija Bottasa je Hamiltonova prednost v skupnem seštevku narasla že na 30 točk.

Na vprašanje, ali lahko kdorkoli Hamiltonu prepreči ubranitev naslova svetovnega prvaka, je dirkač Red Bulla Max Verstappen odvrnil kratko in jedrnato: "Ne."

Podobno se je odzval tudi dirkač Ferrarija Charles Leclerc, ki za Britancem zaostaja za 55 točk. "Ali lahko kdo ustavi Lewisa? Ne. Edini z minimalnimi možnostmi je Valtteri. To je to," je prepričan Monačan.

In kaj pravi Finec? "Ni idealno. Če bo šlo vse po planu, bo na sporedu še več kot deset dirk, a nikoli se ne ve. Lewis je imel na zadnji dirki tudi nekaj sreče, jaz sem izgubil veliko točk. Kaj lahko storim? Kaj naj rečem? Ničesar ne morem spremeniti, lahko samo poskusim znova. Trudil se bom naprej. Nisem izgubil upanja," je dejal Bottas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.