Šport > Moto športi
623 ogledov

V Silverstonu aretirali štiri ljudi

formula 1 dirkalniki Epa
Četverica protestnikov se je pretihotapila v zaščiteno območje dirkališča v Silverstonu.

Pred začetko dirko formule 1 za VN Velike Britanije, ki jo je v kaotičnih razmerah s počeno sprednjo gumo dobil šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, so varnostniki pridržali štiri podnebne protestnike organizacije Extinction Rebellion.

Lewis Hamilton VN Britanije Šport Kakšna drama: Do zmage na treh pnevmatikah

Četverica se je na zaščiteno območje dirkališča Silverstone, kjer veljajo poostrene varnostne razmere zaradi omejevanja možnosti pojava okužbe s koronavirusom, pretihotapila v oranžnih kombinezonih, zaradi česar so varnostniki sprva domnevali, da gre za delavce ob stezi.

Ob začetku kroga za ogrevanje so demonstranti razgrnili transparent z napisom "ukrepajte zdaj", s katerim so opozorili na okoljsko problematiko in zaskrbljujoče podnebne spremembe. Varnostniki so protestnike zadržali do prihoda policije, ki jih je aretirala. Trenutno so v policijskem pridržanju.

Organizacija Extinction Rebellion je na spletni strani zapisala, da s protestom niso želeli motiti poteka dirke, temveč svet opomniti na podnebne in okoljske razmere. "Ljudi smo želeli opomniti, da podnebna in ekološka kriza nista izginiti, ampak se iz dneva v dan poglabljata," so sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.