Šport > Moto športi
2110 ogledov

Vettel nad svojo ekipo: To nima smisla

sebastian vettel Epa
Nemški dirkač je vse bolj nezadovoljen pri Ferrariju.

Ferrari ima za sabo slab začetek nove sezone, na zadnji dirki v Silverstonu je sicer Charles Leclerc nekoliko presenetil in osvojil četrto mesto, štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel pa je z 12. mestom ostal brez točk. Nemec se je sicer zavrtel že na začetku dirke in padel na začelje dirke.

"Saj veste, da ste zamočili, a ne?" je svojo ekipo po radijski zvezi sicer po izhudu iz boksov, ko je obtičal v prometu, sicer vprašal Vettel in potrdil, da znotraj ekipe ne veljajo ravno najboljši odnosi. Svoje nezadovoljstvo ni skrival niti po dirki, ko je spregovoril pred novinarskimi mikrofoni.

"Zjutraj smo se pogovarjali o tem in sklenili, da v tistem trenutku ne bi bilo dobro priti v boks, ker bomo naleteli na promet. In nato naredimo prav to. Na bolid smo dali trde gume, ki so vzdrale le 10 krogov, če sploh so. Tako, da to ni imelo nobenega smisla. Zakaj bi imeli trde pnevmatike deset krogov, nato pa 20 krogov srednje trde pnevmatike? Na koncu sem iztrošil gume, tudi o tem pa smo se pogovarjali," je razlagal Vettel, ki je že med tednom govoril o tem, da nima pravih odgovorov na nekatera vprašanja, ki so povezana z dirkalnikom Ferrarija.

sebastian vettel | Avtor: Epa Epa

Na drugi strani je Leclerc le enkrat zavil v boks, to je zadoščalo za uvrstitev tik pod stopničkami. Šef ekipe Mattia Binotto je ocenil, da je bilo četrto mesto posledica dobre strategije, manj zadovoljen je bil z Vettlom. Spomnil je na njegov izlet s steze: "Sebastianov rezultat je takšen zaradi dogajanj v prvem krogu."

Na dirki je sicer prvi poraz v sezoni doživel Mercedes, na najvišjo stopničko se je povzpel Red Bullov voznik Max Verstappen. Za 11 sekund je zaostal Lewis Hamilton, tretje mesto je pripadlo Valtteriju Bottasu.

Komentarjev 1
  • jure3 19:34 10.avgust 2020.

    Vettel je gotof.nima ekipe zs drugo leto, nikoli več ne bo med top 3

Sorodne novice