Šport > Moto športi
1744 ogledov

Mercedes vtrl sol na rano Ferrarija: "Slabo za F1"

ferrari Epa
Scuderia Ferrari ne najde poti iz krize.

Ferrari je na sobotnih kvalifikacijah pred dirko za VN Belgije na znamenitem Spa Francorchampsu doživel enega najhujših porazov v svoji 70-letni zgodovini. Charles Leclers bo dirko začel šele s 13. mesta, njegov moštveni kolega Sebastian Vettel pa tik za njim. Najboljši startni položaj, že 93. v karieri, je dosegel vodilni dirkač prvenstva Lewis Hamilton (Mercedes).

Ferrari F1 Šport Ena največjih blamaž Ferrarija v zgodovini

ferrari vettel | Avtor: Epa Epa
Tako Vettel kot Leclerc sta imela ogromno težav z ogrevanjem pnevmatik, kar ima za posledico slabši oprijem in pomanjkanje ravnotežja. Pri Ferrariju se tega zavedajo, vendar ne morejo ugotoviti, kaj je izvor njihovih težav. Očitno gre za fundamentalno napako pri zasnovi dirkalnika, šef moštva moštva Matia Binott pa zagotavlja, da je potencial modela SF1000 onemogočen s strani Piellijevih pnevmatik. Za piko na i poskočni konjiček trpi še za kroničnim pomanjkanjem hitrosti na ravnini.

"Ostati moramo močni in garati naprej. Vedeli smo, da bo to težak konec tedna. Preveč izgubljamo na ravnini. Prav tako gume ne delujejo tako, kot bi morale. Dirka je dolga in nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Sobotni rezultat je odraz naše forme. Pripravljeni smo na borbo. Ne verjamem, da lahko dež karkoli spremeni, a poskusili bomo vse, da osvojimo kakšno točko," je povedal štirikratni svetovni prvak Vettel, ki po koncu sezone zapušča Maranello.

toto wolff | Avtor: Epa Epa
Na blamažo rdeče garaže se je odzval tudi šef dominantne srebrne puščice Toto Wolff. Prepričan je, da tako klavrna forma najslavnejše ekipe meče slabo luč na elitno dirkaško tekmovanje.

"Ferrari je ikonična znamka in bi se moral uvrščati na vrh. To ni dobro za formulo 1. Sočustvujem s tifozi in uslužbenci Ferrarija. Treba se je vprašati, kakšne so njihove priorirete in kaj je razlog za slabe predstave. Nihče od navijačev do samega Ferrarija si ne zasluži takšnih rezultatov. Težko govorimo o 'prioritetah Ferrarija', ker bi to pomenilo celotno ekipo. Morda gre bolj za odločitve, ki so jih sprejeli nekateri člani," je povedal Wolff.

Ferrari bo letošnjo VN Belgije začel s 13. oziroma 14. startnega mesta, potem ko sta Vettel in Leclerc lani osvojila prvo startno vrsto. "Težko je najti razlago. Naredili smo velik korak nazaj in treba bo poiskati vzroke. Skupaj moramo prebrodoti te težke čase. Razumem razočaranje navijačev. Poskusili bomo odpeljati čim boljšo dirko, vendar ne pričakujemo čudežev," pa je povedal Leclerc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.