Šport > Moto športi
2331 ogledov

Spektakularna nesreča v Spaju, lahko bi se končalo precej slabše

Antonio Giovinazzi George Russell VN Belgije PrtSc
V boju za najvišja mesta na VN Belgije ni bilo veliko razburjenja, za hitrejši srčni utrip pa je poskrbelo trčenje v 11. krogu.

V Spa Francorchampsu je še enkrat več slavil Lewis Hamiton (Mercedes). Britanec je zmagal petič v sezoni in 89. v karieri, s čimer je le še dve zmagi oddaljen od legendarnega Michaela Schumacherja.

Za Hamiltonom sta se spet zvrstila Valtteri Bottas (Mercedes) in Max Verstappen (Red Bull), v ozadju pa se je odvijalo nekaj zanimivih dvobojev.

Lewis Hamilton VN Belgije F1 Šport V Belgiji nič novega, Mercedes prehiter za karavano

Dirko je zaznamovala tudi spektakularna nesreča, vpletena sta bila Italijan Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) in Britanec George Russell (Williams).

Giovinazzi je pri visoki hitrosti izgubil nadzor nad bolidom in se zaletel v zaščitno ogrado. Pri tem se mu je zadnje levo kolo odlomilo in se skotalilo na stezo. Russell se je skušal izogniti oviri, toda jo zadel s svojim levim sprednjim kolesom in tudi sam končal na travi.

Po nesreči je na stezi ostalo veliko delcev obeh bolidov, tako da je moral posredovati varnostni avto. Oba dirkača sta brez poškodb sama izstopila iz dirkalnikov.

"Bil sem preveč na meji. Ko si vseskozi na meji, se takšne stvari dogajajo. To je to," je dogodek komentiral 26-letni Giovinazzi.

"Kljub odstopu se počutim kar srečnega. Zlahka bi kolo priletelo blizu čelade," pa je po dirki dejal 22-letni Russell. 

Sezona formule 1 se bo nadaljevala naslednji konec tedna z dirko za VN Italije v Monzi.

ferrari vettel Blamaža Šport Mercedes vtrl sol na rano Ferrarija: "Slabo za F1"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice