Šport > Moto športi
1077 ogledov

Grda nesreča Leclerca

Charles Leclerc
Dirka prekinjena zaradi trka Ferrarijevega dirkača.

Dirko v Monzi je ob presenetljivih rezultatih, prvo zmago med elito je dosegel Francoz Pierre Gasly (Alpha Tauri), ki sta mu na stopničkah družbo delala še Španec Carlos Sainz ml. (McLaren) in Kanadčan Lance Stroll (Racing Point), zaznamoval tudi velik neuspeh domačega Ferrarija.

Pierre Gasly VN Italije Šport Hamilton dobil kazen, prva zmaga za Francoze po letu 1996

Sebastian Vettel je odstopil zaradi okvare poskočnega konjička, še slabše pa jo je odnesel Charles Leclerc. Monačan je pri visoki hitrosti izgubil oblast nad dirkalnikom in silovito trčil v zaščitno ogrado. Zaradi njegovega trka je bila izobešena rdeča zastava, dirka je bila nekaj časa prekinjena.

Na srečo jo je dirkač odnesel brez posledic. "Sem v redu. Oprostite, fantje. F...," je po radiski zvezi svojemu moštvu sporočil Leclerc.

Moral je sicer na obvezen pregled k zdravniku, a ob koncu dirke je v cilju že pričakal kolega Gaslyja in mu prisrčno čestital za prvenec v formuli 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice