Šport > Moto športi
163 ogledov

Obtožbe rivalov: Mercedes šikanira Bottasa

bottas mercedes Epa
Šef Red Bulla redko izpusti priložnost za provokacijo srebrne garaže.

Christian Horner vztraja, da imajo zagotovila Mercedesa o enakopravnosti Lewis Hamiltona in Valtterija Bottasa bore malo zveze z realnostjo.

Prepričan je, da srebrni na vse načine pomagajo Britancu v zasledovanju rekordnega sedmega naslova svetovnega prvaka, kolikor jih je v karieri zbral legendarni Michael Schumacher.

jochen rindt Velikan Šport "V tem avtu bom prvak ali pa bom umrl!" Zgodilo se je oboje

"Mercedes očitno favorizira Lewisa. To se vidi na strategijo, pozicionarnju dirkalnikov in tako naprej. Zakaj ne bi za Bottasa v Spa-Francorchampsu predvideli dveh postankov in mu tako omogočili boj za zmago?" je nemško ekipo pobaral šef Rad Bulla.

bottas hamilton | Avtor: Epa Epa

christian horner | Avtor: Epa Epa
"Težava je v tem, da je vse podrejeno Lewisu in izenačitvi rekorda. Razen v primeru, da Lewisa premaga v kvalifikacijah, Valtteri nima nobenih možnosti," je prepričan Horner.

Red Bull je edina ekipa poleg Mercedesa z zmago v koronavirusni sezoni 2020. Po velikem uspehu Maxa Verstappna na drugi preizkušnji v Silverstonu so srebrni dobili naslednji dve dirki, skupno že šest od sedmih.

"Še vedno smo 'outsiderji'. Hamilton in Mercedes sta favorita za oba naslova, a sezona je še dolga. Nikoli ne bomo obupali, vsaka dirka bo za nas kot finale. Smo v položaju, ko nimamo česa izgubiti," je sklenil Horner.

V dirkaškem seštevku ima Hamilton 47 točk prednosti pred Verstappnom, v konstruktorske pa ima Mercedes 106 točk pred Red Bullom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.