Šport > Moto športi
265 ogledov

Obeta se klavrn visoki jubilej Ferrarija

vettel leclerc Epa
Hamiton s prvega mesta v Mugellu, Ferrarija pred 1000. dirko neprepričljiva.

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) si je privozil najboljši startni položaj pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 za VN Toskane v Mugellu. Za svetovnega prvaka je to že 95. "pole position" v karieri.

Dirka v Toskani je jubilejna 1000. za moštvo Ferrarija v formuli 1, a rdeči iz Maranella so se letos znašli v veliki krizi. Niti domače prizorišče, Mugello je sicer testna steza Ferrarija, razmerij moči ni spremenila, saj je le Monačan Charles Leclerc s petim mestom kolikor toliko izpolnil pričakovanja. Nemec Sebastian Vettel pa je bil le 14. Še dve mesti slabše izhodišče pa bo imel presenetljivi zmagovalec zadnje dirke v Monzi Francoz Pierre Gasly (Alpha Tauri).

Schumacher VN Bahrajna Bahrajn Mercedes Manama tretji prosti trening ušesa uho Najnovejše Šport Pri Schumacherju brez sprememb sebastian vettel Selitev Šport Vettel bo še dirkal, a ne več v Ferrariju

Iz prve vrste bo poleg Hamiltona, ki je bil še sedmič v sezoni najboljši v kvalifikacijah, začel še moštveni sotekmovalec pri Mercedsu Finec Valtteri Bottas, iz druge pa Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) in njegov moštveni sotekmovalec Tajec Alexander Albon.

Pred deveto dirko sezone ima Hamilton v seštevku SP s 164 točkami precejšnjo prednost, drugi je Bottas s 117, tretji pa Verstappen s 110.

Dirka v Mugellu se bo v nedeljo začela ob 15.10.

Charles Leclerc V ogrado Šport Grda nesreča Leclerca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.