Šport > Moto športi
712 ogledov

Hamilton napadel Fio: "Želijo me ustaviti!"

lewis hamilton Epa
Šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton je po incidentu v Sočiju Mednarodni avtomobilistični zvezi (Fia) očital, da se na vse pretege trudi omejiti njegovo prevlado.

Lewis Hamilton (Mercedes) je bil na VN Rusije kaznovan z dvema petsekundnima kaznima zaradi neustrezne postavitve ob vadbi startov pred začetkom dirke. Britanca je pri tem zavedla njegova ekipa, ki mu je prižgala zeleno luč, a se je nato izkazalo, da so bila kršena pravila.

Valtteri Bottas VN Rusije Šport Hamilton zaradi kazni ostal brez rekorda: "Kje pa to piše v pravilih?"

Komisarji so dirkaču sprva izrekli tudi dve kazenski točki, kar bi ga lahko drago stalo v nadaljevanju sezone. Po prvotnem izračunu bi moral Hamilton imeti deset kazenskih točk v zadnjih 12 mesecih, s tem pa bi bil samo dve točki oddaljen od prepovedi nastopa na eni dirki. Odločitev je izzvala ostre kritike Mercedesa, Hamiltona in celo Maxa Verstappna, zato so komisarji kazenski točki preklicali ter srebrnim naložili denarno kazen v višini 25.000 ameriških dolarjev. Kljub temu je Hamilton po dirki trdil, da ga ima Fia na piki.

"Mogoče ne mene osebne, ampak vse nas. Kadarkoli ekipa prevladuje več let, je podvržena večjemu nadzoru. Prepričan sem, da še nihče ni dobil dveh petsekundnih kazni zaradi take neumnosti. Nikogar nisem ogrožal. Neštetokrat sem tako startal, a še nikoli ni bilo nobenih težav. Komisarji me želijo ustaviti," se je jezil Hamilton, ki je dirko končal na tretjem mestu

 | Avtor: Epa Epa

"Naš dirkalnik vedno pregledajo do potankosti. Spreminjajo pravila in uvajaje druge spremembe, ker naj bi bilo s tem dirkanje bolj zanimivo. Ne vem, kakšna so pravila glede tega, kar se mi je zgodilo. Občutek imam, da nam otežujejo delo. Ampak že prav, s takšnimi rečmi se ne srečujem prvič. Skloniti moramo glave in naslednjič poskrbeti, da bo vse čisto," je dodal svetovni prvak.

Odzval se je tudi direktor dirke Michael Masi. "Razumem, da Lewis iz tega dela zgodbo. Kot sem mu že neštetokrat povedal, so moja vrata vedno odprta. Mi samo uveljavljamo pravila. Prišlo je do kršitve, pri tem pa ni pomembno, ali je šlo za Lewisa Hamiltona ali kogarkoli drugega," je povedal Masi in dodal, da je Lewis doslej vedno upošteval meje predvidenega območja za vadbo starta, tokrat pa je ekipa naredila napako, za katero so bile izrečene ustrezne sankcije.

Lewis Hamilton bi se s prvim mestom na VN Rusije po številu zmag izenačil z Michaelom Schumacherjem. Legendarni Nemec jih je v karieri zbral 91, Britanec eno manj.  Novo priložnost bo Hamilton imel na VN Eifla, ki bo na sporedu 11. oktobra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.