Dirkač zbil celo družino, umrl šestletnik

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na reliju v italijanskem Torinu se je zgodila huda nesreča, v kateri je ugasnilo življenje šestletnega obiskovalca.
Oglej si celoten članek

Dirkaško obarvani konec tedna v Torinu se je za italijansko družino iz Coassola sprevrgel v pravo nočno moro.

Dirkač relija Cristian Milano je v enem izmed zavojev zadel robnik, izgubil oblast nad svojim vozilom in zbil skupino gledalcev, ki je dirko spremljala na zaščitenem in za to predvidenem mestu.

V nesreči je umrl šestletnik, mama in oče sta poškodovana, triletnik pa začuda naj ne bi utrpel hujših poškodb. Starša so prepeljali v bolnišnico in nista v življenjski nevarnosti. Dirko so takoj prekinili, nadaljevanje pa odpovedali.

"Žal nam je za vse. V 32-letni zgodovini dirke se kaj takšnega ni nikoli zgodilo. Potrudili se bomo, da razjasnimo okoliščine tega grozljivega dogodka. Sožalje družini. Naše misli so z njimi v teh težkih trenutkih," so sporočili organizatorji dirke.

Dirkača je pred nesrečo obšla nenadna slabost, je razkril njegov sovoznik Luca Pieri. Ta naj bi opazil, da z Milanom nekaj ni v redu, zato je njegovo nogo umaknil s stopalke za plin in potegnil ročno zavoro. Žal prepozno.

Na prizorišče so nemudoma prihiteli reševalci, ki pa mlademu obiskovalcu niso mogli pomagati. Preiskava poteka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.