Šport > Moto športi
60 ogledov

Dirkač zbil celo družino, umrl šestletnik

reli nesreča torino Reševalni pas/Twitter
Na reliju v italijanskem Torinu se je zgodila huda nesreča, v kateri je ugasnilo življenje šestletnega obiskovalca.

Dirkaško obarvani konec tedna v Torinu se je za italijansko družino iz Coassola sprevrgel v pravo nočno moro.

Dirkač relija Cristian Milano je v enem izmed zavojev zadel robnik, izgubil oblast nad svojim vozilom in zbil skupino gledalcev, ki je dirko spremljala na zaščitenem in za to predvidenem mestu.

V nesreči je umrl šestletnik, mama in oče sta poškodovana, triletnik pa začuda naj ne bi utrpel hujših poškodb. Starša so prepeljali v bolnišnico in nista v življenjski nevarnosti. Dirko so takoj prekinili, nadaljevanje pa odpovedali.

"Žal nam je za vse. V 32-letni zgodovini dirke se kaj takšnega ni nikoli zgodilo. Potrudili se bomo, da razjasnimo okoliščine tega grozljivega dogodka. Sožalje družini. Naše misli so z njimi v teh težkih trenutkih," so sporočili organizatorji dirke.

Dirkača je pred nesrečo obšla nenadna slabost, je razkril njegov sovoznik Luca Pieri. Ta naj bi opazil, da z Milanom nekaj ni v redu, zato je njegovo nogo umaknil s stopalke za plin in potegnil ročno zavoro. Žal prepozno.

Na prizorišče so nemudoma prihiteli reševalci, ki pa mlademu obiskovalcu niso mogli pomagati. Preiskava poteka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.