Divac: "Črna gora favorit EP v Sloveniji"

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Nekdanji srbski košarkar Vlade Divac, zdaj predsednik Olimpijskega komiteja Srbije, je pred začetkom evropskega prvenstva v košarki dejal, da ga ne bi čudilo, če bi kolajne v Sloveniji osvajale države bivše Jugoslavije.
Oglej si celoten članek

Predsednik olimpijskega komiteja Srbije in eden najboljših jugoslovanskih košarkarjev vseh časov Vlade Divac je za agencijo Anadolu dejal, da je Črna gora eden glavnih favoritov za zmago na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki, ki ga bo med 4. in 22. septembrom gostila Slovenija.

"Ne bi se čudil, če bi vse tri kolajne v Sloveniji osvojile reprezentance iz območja nekdanje Jugoslavije. Vedno je zelo težko predvideti, kdo bi lahko osvojil evropski naslov, a kot favorita bi izpostavil Črno goro, ker bo na bližnjem prvenstvu imela najbolj popolno reprezentanco," je ob tem dejal Divac.

V skupini B na Jesenicah bodo igrale kar štiri ekipe nekdanje Jugoslavije − poleg Črne gore še Makedonija, Bosna in Hercegovina ter Srbija, poleg omenjenih pa še Litva in Latvija.

Tudi obe zvezdi iz NBA

"Tukaj se je zmeraj igrala odlična košarka, mislim, da bi si te reprezentance lahko razdelile vse tri kolajne," je ocenil Divac.

Prvo tekmo bodo njegovi favoriti na prvi dan prvenstva odigrali proti Makedoniji. Nastop sta pred kratkim potrdila tudi oba zvezdnika lige NBA Nikola Peković in Nikola Vučević.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.