Šport > Košarka
36 ogledov

Divac: "Črna gora favorit EP v Sloveniji"

Vlade Divac, Boštjan Nachbar, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Nekdanji srbski košarkar Vlade Divac, zdaj predsednik Olimpijskega komiteja Srbije, je pred začetkom evropskega prvenstva v košarki dejal, da ga ne bi čudilo, če bi kolajne v Sloveniji osvajale države bivše Jugoslavije.

Predsednik olimpijskega komiteja Srbije in eden najboljših jugoslovanskih košarkarjev vseh časov Vlade Divac je za agencijo Anadolu dejal, da je Črna gora eden glavnih favoritov za zmago na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki, ki ga bo med 4. in 22. septembrom gostila Slovenija.

"Ne bi se čudil, če bi vse tri kolajne v Sloveniji osvojile reprezentance iz območja nekdanje Jugoslavije. Vedno je zelo težko predvideti, kdo bi lahko osvojil evropski naslov, a kot favorita bi izpostavil Črno goro, ker bo na bližnjem prvenstvu imela najbolj popolno reprezentanco," je ob tem dejal Divac.

V skupini B na Jesenicah bodo igrale kar štiri ekipe nekdanje Jugoslavije − poleg Črne gore še Makedonija, Bosna in Hercegovina ter Srbija, poleg omenjenih pa še Litva in Latvija.

Tudi obe zvezdi iz NBA

"Tukaj se je zmeraj igrala odlična košarka, mislim, da bi si te reprezentance lahko razdelile vse tri kolajne," je ocenil Divac.

Prvo tekmo bodo njegovi favoriti na prvi dan prvenstva odigrali proti Makedoniji. Nastop sta pred kratkim potrdila tudi oba zvezdnika lige NBA Nikola Peković in Nikola Vučević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.