Divac, Tabak ... avgusta v Ljubljani

Foto: EPA
Foto: EPA
V sklopu projekta Košarka brez meja v Ljubljano prihajajo Vlade Divac, Rašo Nesterović, Žan Tabak ... Zaradi lockouta v NBA pa žal ne bo zdajšnjih zvezd te ameriške lige.
Oglej si celoten članek

Poleg priprav na Eurobasket, ki bo v Litvi potekal od 31. avgusta do 18. septembra (Slovenija nastopa v skupini z Belgijo, Bolgarijo, Gruzijo, Rusijo in Ukrajino), se Košarkarska zveza Slovenije pripravlja še na tri projekte, ki se bodo avgusta odvijali v Ljubljani. Center Stožice bo od šestega do devetega avgusta prizorišče prijateljskega turnirja držav bivše Jugoslavije, nato se bo v njem zbralo 50 najbolj nadarjenih košarkarjev Evrope do 17 let v okviru tako imenovanega projekta Košarka brez meja, nekaj dni pred tem pa bo na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal prvi turnir ulične košarke pod okriljem Fiba Europe.

"Projekt Košarka brez meja smo pridobili zaradi dobrih odnosov med Košarkarsko zvezo Slovenije in ligo NBA. Žal imajo v ZDA trenutno lockout, zato v Ljubljani ne bo zdajšnjih zvezdnikov lige NBA, obiskali pa nas bodo nekdanji asi s področja bivše Jugoslavije. V Ljubljano bodo prišli Vlade Divac, Rašo Nesterović, Žan Tabak, Dragan Tarlač in mnogi drugi. Zanimiv pa je tudi projekt ulične košarke, ki bo prvi tovrstni v Evropi in ki bo, upajmo, šel v zgodovino kot premierno tekmovanje v športu, ki želi postati olimpijska disciplina," je potrdil direktor reprezentance Matej Avanzo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.