Šport > Košarka
33 ogledov

Divac, Tabak ... avgusta v Ljubljani

Vlade Divac je 16 let igral v ligi NBA, zdaj se podaja v srbsko politiko. EPA
V sklopu projekta Košarka brez meja v Ljubljano prihajajo Vlade Divac, Rašo Nesterović, Žan Tabak ... Zaradi lockouta v NBA pa žal ne bo zdajšnjih zvezd te ameriške lige.

Poleg priprav na Eurobasket, ki bo v Litvi potekal od 31. avgusta do 18. septembra (Slovenija nastopa v skupini z Belgijo, Bolgarijo, Gruzijo, Rusijo in Ukrajino), se Košarkarska zveza Slovenije pripravlja še na tri projekte, ki se bodo avgusta odvijali v Ljubljani. Center Stožice bo od šestega do devetega avgusta prizorišče prijateljskega turnirja držav bivše Jugoslavije, nato se bo v njem zbralo 50 najbolj nadarjenih košarkarjev Evrope do 17 let v okviru tako imenovanega projekta Košarka brez meja, nekaj dni pred tem pa bo na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal prvi turnir ulične košarke pod okriljem Fiba Europe.

"Projekt Košarka brez meja smo pridobili zaradi dobrih odnosov med Košarkarsko zvezo Slovenije in ligo NBA. Žal imajo v ZDA trenutno lockout, zato v Ljubljani ne bo zdajšnjih zvezdnikov lige NBA, obiskali pa nas bodo nekdanji asi s področja bivše Jugoslavije. V Ljubljano bodo prišli Vlade Divac, Rašo Nesterović, Žan Tabak, Dragan Tarlač in mnogi drugi. Zanimiv pa je tudi projekt ulične košarke, ki bo prvi tovrstni v Evropi in ki bo, upajmo, šel v zgodovino kot premierno tekmovanje v športu, ki želi postati olimpijska disciplina," je potrdil direktor reprezentance Matej Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.