Šport > Košarka
29 ogledov

Saga Lorbek se nadaljuje

Erazem Lorbek, Goran Jagodnik in Jaka Lakovi%C4%8D, Lakovic Žurnal24 main
Erazem Lorbek se je po odpovedi pet pred dvanajsto v Kranjski Gori redkobesedno vrnil v reprezentanco, a še vedno se zdi, da njegov nastop na EP 2011 v Litvi ni zagotovljen.

Lorbek se je na zboru reprezentantov pred stavbo Košarkarske zveze Slovenije v ponedeljek znova izkazal za redkobesednega, novinarjem pa je delil listke s telefonsko številko svojega menedžerja Stefana Lupatellija. "On bo povedal več," je dejal Barcelonin center. Pa smo zavrteli telefonsko številko agenta in ga povprašali, kje tičijo glavne težave pri usklajevanju zavarovanja. "Tu ni glavnega problema. Erazem Lorbek je igralec, ki igra na vrhuncu kariere, zato moramo biti zelo previdni. Ko igra, mora igrati pod najboljšimi pogoji zanj," je brez konkretnih pojasnil odgovoril Erazmov zastopnik Lupatelli. Ta naj bi bil v pogovorih s košarkarsko zvezo, s katero pa se je doslej slišal le enkrat. "Z direktorjem reprezentance sem se slišal prejšnji teden, z njim pa se bom pogovarjal spet jutri," je za Žurnal24 dodal Lupatelli, ki nam prav veliko pojasnil ni znal dati. Še več, še bolj nas je zmedel, ko smo ga vprašali, ali bo dogovor med KZS in Lorbkom sklenjen do prve tekme Slovenije? "Mislite prijateljske?  Mislim, da bo to urejeno pred prvo tekmo. Prijateljske tekme niso pomembne, najbolj pomembno je, da bo Erazem igral evropsko prvenstvo, to pa je to, kar si vse strani želijo." Lupatellija smo povprašali še o tem, ali je glavna težava v denarju, pa je odgovoril, da se o tem z zvezo sploh še niso pogovarjali.

Sodeč po pogovoru, ki ga je z Lupatellijem opravil Sportal, bi lahko sklepali, da je težava v dogovoru o rizičnem zavarovanju. A poglejmo podrobneje: Erazem Lorbek ima še enoletno pogodbo z Barcelono, zavarovanje pa bo imel tako kot drugi člani reprezentance pokrito. To najverjetneje pomeni, da bi v primeru poškodbe imel krite stroške zdravljenja, prav tako pa bi v primeru neigranja za Barcelono zaradi poškodbe v reprezentanci prejemal plačo. Vprašanje, ki se nam poraja, je, za kakšno zavarovanje pravzaprav gre? Lupatellija ne skrbi, ali se bo Erazem morebiti poškodoval na pripravljalni tekmi, ampak ga skrbi evropsko prvenstvo. Kaj pa če se Lorbek, ki očitno še nima posebnega zavarovanja, če v tem primeru sploh gre za zavarovanje, poškoduje na pripravah? Ni dogovora, kdo bo kril to rizično zavarovanje? Bo Lorbek sploh treniral s slovensko reprezentanco, dokler ne bo podpisan dogovor? To so logična vprašanja, ki se pojavljajo v sagi Erazma Lorbka.


Radi bi podporo, a ...

Selektor Božidar Maljković si je v pogovoru za Mladino pred nadaljevanjem dela v slovenski reprezentanci želel podporo novinarjev, Boštjan Nachbar pa je za MMC dejal, da je zadeva zanj že pozabljena in da si želi, da bi na sago Lorbek pozabili tudi novinarji. A to bo težko, saj nihče od vpletenih akterjev ni pripravljen dajati izjav in konkretnih pojasnil. Novinarji pa bo(m)do drezali in drezali, kar pa najverjetneje ne bo dobro za vzdušje v reprezentanci, ki ima že zdaj grenak priokus. To novinarjem pred začetkom priprav priznava tudi Matjaž Smodiš.

Najprej kriva Barcelona, nato "zavarovanje", kaj sledi?

Naj spomnimo, da je Lorbek kot razlog, da ga v reprezentanci ne bo, najprej navedel razlog, da mu Barcelona ne pusti nastopiti na letošnjem EP, te besede pa so ekskluzivno za Žurnal24 postavili na laž pri samem katalonskem velikanu. V Kataloniji so delovali precej šokirano. Ko se je že zdelo, da bomo izvedeli zakulisje zgodbe Lorbek, pa je sledil preobrat. Erazem se je v Kranjski Gori redkobesedno vrnil v reprezentanco, o dogajanju pa ni govoril. In tako je bilo tudi v ponedeljek pred stavbo Košarkarske zveze Slovenije, kjer je Lorbek novinarjem delil listke s telefonsko številko svojega menedžerja, ki naj bi o zadevi vedel več. Pa je res tako?

Za razjasnitev dvomov o "zavarovanju" smo poklicali tudi na Košarkarsko zvezo, a odgovora z njihove strani za zdaj nismo dobili. Saga se očitno nadaljuje, javnost pa ostaja lačna.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 09:11 19.julij 2011.

    Pridi tudi ti V ŽIVO navijati v LITVO ali si košarkarske tekme oglej preko čisto nove LED TV Gorenje!Klikni in zadeni:www.facebook.com/KosarkaManija