Šport > Košarka
17 ogledov

Težav z obnašanjem ne bo, pravi Maljković

Božidar Maljković KZS/www.alesfevzer.com
"Vseeno je, ali igralec igra tri minute ali 33, ali da tri točke ali 33, ekipa na koncu mora zmagati," poudarja selektor Božidar Maljković, ki s svojimi varovanci začenja drugi del priprav na Ptuju. Prva tekma sledi v soboto. Ni še jasno, ali bo Erazem Lorbek na njej igral. Njegov agent prihaja v Ljubljano na razgovor.

Slovenska košarkarska reprezentanca se je preselila na Ptuj, kjer jo čaka drugi ciklus priprav in konec tedna prvi dve prijateljski tekmi; v soboto s Poljsko na Ptuju in v nedeljo z Makedonijo v Kidričevem. Na Ptuju je zbranih petnajst košarkarjev, saj so se mladim, ki so s pripravami začeli že prejšnji teden v Kranjski Gori, pridružili še izkušenejši Erazem Lorbek, Boštjan Nachbar, Jaka Lakovič, Matjaž Smodiš in Samo Udrih, ki so zaradi poškodb oziroma dolge klubske sezone od selektorja Božidarja Maljkovića dobili dodaten teden počitka.

Dosedanji kapetan reprezentance Lakovič - novega oziroma starega kapetana bodo igralci izbrali do prve tekme v soboto - je zadovoljen, da je ekipa sestavljena iz najboljših igralcev in da jo vodi tako priznani strokovnjak, kot je Maljković. "Prvi vtis o novem selektorju je zelo pozitiven. Takšnega dela sem sicer že vajen iz svojih prejšnjih klubov oziroma od prejšnjih trenerjev. Temelji na trdnem, intenzivnem delu, hkrati pa na popolni zbranosti pri vseh segmentih igre. Mislim, da lahko slovenska reprezentanca z Božidarjem Maljkovićem ogromno napreduje," pravi Lakovič.


Ob Lakoviču je dolga leta stalni član izbrane vrste tudi Nachbar. "Lepo je biti spet skupaj. Prišel sem spočit in pripravljen za trdo delo, ki me čaka. Vem, da bo prvi teden priprav zame kar naporen, saj bom moral nadoknaditi zaostanek v fizični pripravi. Gleženj sicer še boli in zateka, saj je bila poškodba zelo huda, vendar verjamem, da bo iz dneva v dan bolje," je dejal Nachbar.

Med izbranci Maljkovića je tudi Erazem Lorbek. "Priprave potekajo, kot morajo. Na začetku nekaj več časa posvečamo fizični pripravljenosti, seveda pa se ne moremo izogniti niti taktičnim zamislim. Prepričan sem, da bomo hitro pripravljeni, saj smo v dobrem stanju, hkrati pa se veselim prvih prijateljskih tekem, ki bodo pokazale našo formo," je dejal Erazem Lorbek, čigar nastop na prvi pripravljalni tekmi je še pod vprašajem. "Nismo se še dogovorili glede zavarovanja, ampak je še čas do sobote," je o igranju proti Poljski Erazem.

Selektor Maljković je bil pred novinarji kot vedno zgovoren. Najprej je pohvalil gostoljubje osebja na Ptuju, nato poudaril odlično delo Košarkarske zveze Slovenije, ki jo je primerjal z velikimi evropskimi klubi, kot sta Barcelona ali Real Madrid, ter na koncu obljubil, da bo z reprezentanco naredil vse, da se iz Litve vrne s tako želeno medaljo. "Moje staro pravilo je: vseeno je, ali igralec igra tri minute ali 33, ali da tri točke ali 33, ekipa na koncu mora zmagati. Ne prenašam pa obnašanja v stilu, igral sem manj od pričakovanj, zato viham nos. Tega profesionalci ne počnejo. Za zdaj, mislim, da tu takih težav ne bomo imeli," je dejal Maljkovič.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 09:06 20.julij 2011.

    Priprave na EP 2011 v polnem teku...Gremo navijat za naše fante v Litvo V ŽIVO!Klikni: www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni 5x 7 dni navijanja v Litvi ali LED TV Gorenje!