Šport > Košarka
25 ogledov

Joksimović odstopil mesto mlajšim

Zbor slovenske košarkarske reprezentance. Saša Despot
Slovenski košarkar Nebojša Joksimović je po prvem tednu priprav na evropsko prvenstvo v Litvi na lastno pobudo zapustil reprezentanco, saj meni, da je čas, da priložnost dobijo mlajši igralci.

Nebojša Joksimović je odločitev, da zapusti slovensko košarkarsko reprezentanco sredi priprav na evropsko prvenstvo v Litvi in svoje mesto prepusti mlajšim, sprejel tudi po pogovoru s selektorjem Božidarjem Maljkovićem. Joksimović, ki se je v reprezentanco vrnil prvič po letu 2008, je namreč začutil, da je letos pravi čas, da mladi dobijo priložnost in se izkažejo, kar je tudi sporočil selektorju Maljkoviću, s katerim sta se dogovorila, da ne nadaljuje priprav za EuroBasket 2011. Na seznamu tako ostaja 17 igralcev, v Litvo pa jih bo potovalo 14.

"Vesel in počaščen sem, da me je selektor Božidar Maljković povabil na priprave moške članske reprezentance, in zadovoljen sem, da sem lahko prvi teden treniral z njo. Ta vikend, ko smo imeli odmor, sem razmišljal in prišel do ugotovitve, da je bolje, da se umaknem in svoje mesto v ekipi prepustim mladim igralcem, ki morajo dobiti priložnost. Reprezentanci želim vso srečo v nadaljevanju priprav in pa veliko uspeha na evropskem prvenstvu, na katerem bom držal pesti za dober uspeh," je svojo odločitev obrazložil Joksimović, selektor Maljković pa je ob tem povedal: "Z Nebojšo Joksimovićem sva se slišala in izrazil je željo, da prepusti svoje mesto mlajšim igralcem, saj meni, da je prišel čas za njih, da se izkažejo. Odkar ga poznam, je bil korekten, in tudi tokrat je bilo tako, zato njegovo željo spoštujem. Zahvaljujem se mu za to, da nam je bil v prvem tednu na voljo, saj smo imeli le dvanajst igralcev, ob tem pa moram poudariti tudi, da je zelo dobro treniral, zaradi česar sem zadovoljen. Želim mu vso srečo v nadaljnji karieri!"

Ostali reprezentanti bodo sicer nadaljevali priprave. Potem ko so se prvi teden potili v Kranjski Gori, jih zdaj naporni treningi čakajo na Ptuju. Po tednu dni dodatnega počitka se bodo reprezentanci pridružili tudi Jaka Lakovič, Erazem Lorbek, Boštjan Nachbar, Matjaž Smodiš in Samo Udrih, še vedno pa bosta manjkala mlada Edo Murić ter Klemen Prepelič, ki zastopata slovenske barve na EP mlajših članov v Bilbau.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.