Šport > Košarka
7 ogledov

KZS o zavarovanju Lorbka z agentom

erazem lorbek 2011 kranjska Saša Despot
Očitno saga o zavarovanju Erazma Lorbka še ni povsem končana. Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se o tem pogovarja z njegovim zastopnikom, Erazem pa je držal obljubo in se pridružil pripravam.

"Verjamem, da bo zveza uspela rešiti zadevo z zavarovanjem. Roka ni, bomo videli," je dejal Erazem Lorbek in začel novinarjem pred odhodom na priprave na Ptuj deliti lističe s številko svojega agenta, ki naj bi o tej zadevi povedal več. Gre za dodatno zavarovanje naslednjih dveh sezon, ki so predmet pogajanj z Lorbkovim klubom Barcelono: "Dogovor, da se priključim reprezentanci, je izpolnjen. Dogovorili smo se, da me KZS zavaruje do konca evropskega prvenstva, če bi v primeru poškodbe prišlo do izgube nove pogodbe z Barcelono." O možnostih dodatnega zavarovanja se zdaj KZS pogovarja z Lorbkovim agentom, tako kot vse ostale pa naj bi ga zavarovala za eno leto, kot je Fibina praksa.

O tem je direktor reprezentanc Matej Avanzo že v Kranjski Gori dejal: "Tako kot vsem reprezentantom smo mu zagotovili zavarovanje pogodbe s klubom, na njegovo željo pa smo na Fibo poslali tudi dopis o triletnem zavarovanju, kar pomeni, da bi si zagotovili njegovo sodelovanje v izbrani vrsti do leta 2013."

Najstarejši Lorbek se je na kratko dotaknil tudi svojih pričakovanj glede dometa letošnje izbrane vrste. "Težko komentiram, koliko je ekipa sposobna, bom videl zdaj na pripravah. Mislim, da imamo veliko talenta, v Sloveniji je bilo vedno tako. Vsi košarkarji igramo na visoki ravni in se lahko kosamo z vsemi," je povedal Erazem in z "ne vem" odgovoril tudi na vprašanje, ali zaradi zapletov z igranjem pričakuje kaj težav pri odnosih s soigralci. Erazem Lorbek se je sicer tako kot Jaka Lakovič, Boštjan Nachbar, Samo Udrih in Matjaž Smodiš reprezentanci pridružil teden kasneje, izbrana vrsta pa se je vadit odpravila na Ptuj. Konec tedna jo čakata že prvi tekmi. V soboto s Poljsko, ki jo vodi Aleš Pipan, na Ptuju in v nedeljo z Makedonijo v Kidričevem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.