Djoković blizu poraza, šok za Davidenka

Foto: Žurnal24 Nikolaj Davidenko je izpadel v drugem kolu Mastersa v Madridu.
Tretji nosilec Novak Djoković je po predaji nasprotnika napredoval v tretje kolo turnirja Masters v Madridu. Nekoliko presenetljivo pa sta izpadla Rus Nikolaj Davidenko in Fernando Gonzalez.
Oglej si celoten članek
 

Madrid (ATP), 2. kolo

J.-W. Tsonga (FRA, 16) : M. Granollers (ŠPA) 3:6, 6:3, 7:6
R. Ginepri (ZDA) : N. Davidenko (RUS, 5) 4:6, 6:4, 6:4
D. Nalbandian (ARG, 7) : T. Berdych (ČEŠ) 6:2, 6:7, 6:1
R. Soderling (ŠVE) : I. Karlović (HRV, 14) 6:7, 6:7
G. Monfils (FRA)
: F. Gonzalez (ČIL, 12) 6:3, 6:4
N. Djoković (SRB, 3) : V. Hanescu (ROM) 6:7, 7:6, 3:1*
J. Nieminen (FIN) : J. del Potro (ARG, 9) 2:6, 2:4*
F. Lopez (ŠPA) : D. Ferrer (ŠPA, 6) 6:4, 7:6
S. Wawrinka (ŠVI, 10) : P. Kohlschreiber (NEM) 3:6, 7:5, 7:6
A. Roddick (ZDA, 8) : T. Robredo (ŠPA) 6:3, 6:4
R. Stepanek (ČEŠ) : R. Federer (ŠVI, 2) 3:6, 6:7
*- predaja

Drugi igralec sveta Roger Federer je brez resnejših težav napredoval v nadaljnje tekmovanje. Čeh Radek Stepanek je v prvem nizu osvojil le tri igre. Precej uspešnejši je bil v drugem nizu, ko je bil z nekdanjo številko ena svetovnega tenisa izenačen pri rezultatu 6:6. Možnost za tretji niz je zapravil v podaljšani igri, ki jo je dobil Roger Federer in si z 2:0 v nizih zagotovil dvoboj s Francozom Jo-Wilfiriedom Tsongo.

V drugem kolu Mastersa v Madridu je bil tretji nosilec Srb Novak Djoković zelo blizu predčasnega slovesa. 21-letnega Beograjčana je namreč precej namučil romunski tenisač. Victor Hanescu , ki je bil v karieri najvišje na lestvici ATP uvrščen leta 2005, ko je bil 35., in je na turnirjih za grand slam najdlje prilezel do tretjega kola, je namreč prvi niz dobil s 7:6. Da rezultat v prvem delu dvoboja ni bil le srečno naključje, je pokazal tudi izjemno izenačen drugi niz. Izid je bil izenačen vse do 6:6, potem pa je bil v podaljšani igri boljši zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije. Odločilni niz je z vodstvom z 1:0 znova začel Romun, a je Djoković hitro izenačil, nato pa prešel v vodstvo s 3:1. Pri tem rezultatu je 27-letni Hanescu moral predati dvoboj.


Tsonga bo igral s Federerjem. © Reuters

 
Hladen tuš je doživel peti nosilec Nikolaj Davidenko , ki ga je v treh nizih s 4:6, 6:4 in 6:4 iz nadaljnjega tekmovanja izločil nepostavljeni Američan Robby Ginepri . 26-letnega tekmovalca s Floride bo v naslednjem kolu na drugi strani mreže pričakal še en nepostavljeni igralec, Francoz Gilles Simon , ki je izločil enajstega nosilca Jamesa Blaka . Tri nize za napredovanje je potreboval tudi finalist letošnjega odprtega prvenstva Avstralije Jo-Wilfried Tsonga . Od domačina Marcela Granollersa je bil boljši s 3:6, 6:3 in 7:6. V tretjem kolu bosta po zmagah nad Berdychom in Soderlingom nastopila še sedmi nosilec David Nalbandian in štirinajsti nosilec Ivo Karlović .

 

Preberite še ...

Gulbis namučil Nadala

Poleg Davidenka se je v drugem kolu poslovil tudi trikratni nosilec olimpijske kolajne, Čilenec Fernando Gonzalez . Gladko s 6:3 in 6:4 je bil od Južnoameričana boljši 22-letni francoski up Gael Monfils , ki se bo v tretjem kolu srečal z Andyjem Roddickom , ki je s 6:3 in 6:4 ugnal Španca Tommyja Robreda . V španskem obračunu je krajšo potegnil šesti nosilec David Ferrer , od katerega je bil tokrat s 6:4 in 7:6 boljši Feliciano Lopez .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.